zaterdag, juli 13, 2024
spot_imgspot_img

Oostende verwelkomt top para-cyclisten tijdens UCI Para-cycling Road World Cup

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Oostende verwelkomt opnieuw de UCI Para-cycling Road World Cup van 4 tot en met 7 mei 2023. Na verschillende succesvolle wereldbekerwedstrijden in het verleden, zal de top van het para-cycling dit jaar samenkomen in Mariakerke voor dit vierdaags wielerfeest.

Gedurende de wedstrijden zullen tijdritten, wegwedstrijden en een team relay plaatsvinden in 4 verschillende disciplines: handbike, cycle, tricycle en tandem. Het programma start op donderdag 4 mei met de trainingen van 9.00 uur tot 11.30 uur, gevolgd door de wedstrijden van 12.00 uur tot 18.45 uur. Na de wedstrijden vindt de prijsuitreiking plaats van 18.45 uur tot 19.30 uur.

Op vrijdag 5 mei vinden de wedstrijden van de time trial plaats van 9.30 uur tot 16.45 uur, gevolgd door de prijsuitreiking van 17.00 uur tot 17.30 uur. Zaterdag 6 mei staat in het teken van de road races met wedstrijden van 9.00 uur tot 18.30 uur, en de prijsuitreiking van 18.45 uur tot 19.15 uur. Op de laatste dag, zondag 7 mei, worden er nogmaals road races gehouden van 8.45 uur tot 18.45 uur, gevolgd door de team relay van 19.00 uur tot 19.30 uur en de prijsuitreiking van 19.30 uur tot 20.15 uur.

Om de wedstrijden veilig te laten verlopen, zullen er seingevers aanwezig zijn op diverse locaties en zullen er diverse oversteekplaatsen voor voetgangers zijn. Tijdens de wedstrijden zullen alle handels- en horecazaken perfect bereikbaar blijven. Het parcours wordt dagelijks twee uur vooraf verkeersvrij gemaakt en ’s avonds, ten laatste een uur na de prijsuitreiking, weer opengesteld voor alle verkeer.

De luchthaven blijft bereikbaar via de Northlaan, Troonstraat, Zeedijk, Raversijde (via Middenlaan naar Nieuwpoortsesteenweg) en/of vanuit de richting van Middelkerke (via de Nieuwpoortsesteenweg). De bussen van De Lijn zullen een omleiding volgen.

Wereldkampioenen Vromant en Celen willen schitteren op WB in Oostende: “Heel speciaal”

Van 4 tot en met 7 mei vindt in Oostende de tweede manche van de wereldbeker paralympisch wielrennen plaats. De Belgische delegatie hoopt hier vooral punten te sprokkelen met het oog op de Paralympische Spelen van Parijs. Wereldkampioenen Tim Celen en Ewoud Vromant zijn de blikvangers van deze wereldbeker.

Celen, die vorige week de Ronde van Vlaanderen won in zijn regenboogtrui, is vol vertrouwen. “Die foto’s bewaar ik heel goed, daar ben ik heel trots op”, vertelt hij. “De vorm is goed. En na die zege in Italië sta ik in Oostende toch iets vrijer aan de start. Maar zeker wel met ambitie. Ik wil het beste van mezelf geven en zo hoog mogelijk eindigen.”

Ook Vromant is in topvorm, met al zeges in de weg- en tijdrit op de eerste Wereldbeker. “Maar deze zomer zijn er nog twee grote doelen: de WK’s op de piste en op de weg. Daar wil ik top 3 halen. Dat is nodig voor mijn contract bij Sport Vlaanderen, maar dat geeft me een vrij grote zekerheid op selectie voor de Spelen.”

De renners hebben niet alleen oog voor de punten die ze kunnen verzamelen, maar zijn ook erg blij dat de wereldbeker in België wordt georganiseerd. “Er komen veel familie en vrienden, de pers is er. Het parcours ligt me, het is vlak. Dus die tijdrit in mijn regenboogtrui, die wil ik eigenlijk echt wel winnen”, aldus Vromant.

De renners benadrukken ook dat het belangrijk is dat de discipline erkenning krijgt. “Als mensen het eens in levende lijven zien, beseffen ze ook wat wij er voor doen en laten”, aldus Celen.

Na de WK’s deze zomer in Glasgow zullen de renners zich focussen op de Paralympische Spelen van Parijs. “Goud pakken is de droom”, glundert Vromant. Maar eerst willen ze schitteren op de wereldbeker in eigen land.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

2 REACTIES

  1. Ik vindt het een goed innitatief maar geen goede plaats , want er zijn nog bewoners en mensen die boodschappen moeten kunnen doen , oversteken gaat niet zonder gevaar!!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Lees meer op HON

Meest gelezen

Recent Comments