donderdag, april 25, 2024
spot_imgspot_img

Oostende verwelkomt dit jaar twee kerstmarkten: dubbel zoveel winterpret!

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

De winter in Oostende zal de komende drie jaar nog meer verspreid worden door de stad. Naast Winter in het Park met een schaatsbaan en kerstkraampjes in het Leopoldpark, zal er ook een kerstmarkt komen op het Wapenplein. Op deze manier introduceert Oostende een nieuwe formule waar zowel inwoners als bezoekers nog meer van kunnen genieten. Oostende wordt zo dé winterstad van Vlaanderen.

“Toerisme Oostende meldt in een persbericht dat het Leopoldpark in Oostende deze winter opnieuw wordt omgetoverd tot een betoverend winterpark met kerstkraampjes en een drijvende schaatsbaan. In samenwerking met de stad Oostende en Onroerend Erfgoed is er een plan ontwikkeld om ook in de komende jaren Winter in het Park te organiseren, met respect voor de erfgoedwaarde van het Leopoldpark. Hierbij is ook rekening gehouden met de acceptatie van het evenement door de inwoners rondom het historische stadspark”, aldus Toerisme Oostende.

Nieuw dit jaar is de kerstmarkt op het Wapenplein. Door het organiseren van een tweede kerstmarkt wordt de link gelegd tussen het handelscentrum en het Leopoldpark. Dit zorgt voor een extra dimensie en een grotere beleving. Deze opstelling zal minstens de komende drie jaar worden gehandhaafd. Beide kerstmarkten zullen starten op 1 december 2023 en geopend blijven tot en met 7 januari 2024.

Nieuwe concessie Dankzij ‘Winter in Oostende’ is de maand december de afgelopen jaren uitgegroeid tot een toeristische hoogseizoen met veel extra overnachtingen. Toerisme Oostende vzw schrijft nu een nieuwe concessie uit om het volledige concept voor de komende drie jaar te beheren. “De spreiding van de kerstmarkt over twee pleinen is een win-win situatie”, vindt burgemeester Bart Tommelein (Open VLD). We betrekken de kerstshoppers, wat ook een pluspunt is voor de handelaars in Oostende. Tegelijkertijd vergroten we het draagvlak bij de inwoners rondom het Leopoldpark door de bezoekers beter te verspreiden. Schaatsliefhebbers kunnen nog steeds terecht in het Leopoldpark en met de tweede kerstmarkt willen we nog meer nadruk leggen op de beleving voor zowel inwoners als bezoekers. Oostende wordt zo dé winterstad van Vlaanderen.”

In 2017 pakte Oostende voor het eerst uit met een drijvende schaatsbaan in het Leopoldpark. Ook dit jaar kunnen bezoekers weer schaatsen op de vijver of leuke kerstcadeaus kopen in de gezellige kraampjes. Het park zal gehuld zijn in een sfeervolle winterse ambiance met extra verlichting, en er zal een tijdelijke horecagelegenheid zijn waar men iets te eten en te drinken kan krijgen

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Lees meer op HON

Meest gelezen

Recent Comments