vrijdag, mei 24, 2024
spot_imgspot_img

Oostende vastgoedgroep Degroote breekt record met aankoop van Nieuwpoortse grond

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

NIEUWPOORT – De Oostende Vastgoedgroep Degroote heeft opmerkelijk nieuws gemaakt door een grond in Nieuwpoort te kopen voor meer dan 20 miljoen euro, wat een record is voor het onlinebiedplatform Biddit.

De stad Nieuwpoort bracht een perceel van 1.250 vierkante meter aan het Sint-Bernardusplein, in de buurt van het strand, op de markt met een startprijs van 10 miljoen euro. Door een intense biedstrijd schoot de prijs omhoog naar 20,45 miljoen euro, en de koper blijkt niemand minder dan de Oostende Vastgoedgroep Degroote te zijn.

David Degroote, co-CEO van het bedrijf, verklaarde: “Ik geloof sterk in Nieuwpoort. Er is veel vraag en de prijs per vierkante meter ligt relatief hoog.” Het familiebedrijf, dat voornamelijk actief is in Oostende, heeft de afgelopen tijd al drie projecten in Nieuwpoort verworven.

Op de grond in Nieuwpoort kunnen tien bouwlagen worden gebouwd, en Degroote overweegt daar ongeveer 90 appartementen te realiseren. Dit betekent dat hij gemiddeld 230.000 euro per flat betaalt, wat zelfs ervaren vastgoedinvesteerders verbaast. De burgemeester van Nieuwpoort, Geert Vanden Broucke, reageerde ook verrast en zei: “Ik hoopte op 15 miljoen euro. Dit overtreft onze verwachtingen. Het zegt iets over Nieuwpoort. Nieuwpoort is ’the place to be’.”

Degroote is optimistisch over zijn investering. De grond, die voorheen dienstdeed als parkeerplaats en vroeger een school herbergde, is een van de laatste vrije percelen in Nieuwpoort-Bad. Hierdoor krijgen de bovenste zes verdiepingen een prachtig uitzicht op zee. Bovendien heeft Nieuwpoort aantrekkingskracht op welgestelde Belgen die de glamour van Knokke-Heist willen vermijden. “Kopers in Nieuwpoort zijn minder prijsgevoelig,” aldus Degroote.

Met deze verkoop in Nieuwpoort breekt Biddit opnieuw een record. Twee jaar geleden werd een handelspand in West-Vlaanderen voor 8,5 miljoen euro geveild. Eerder deze maand verkocht de stad Oostende op Biddit 200 parkeerplaatsen onder het bekende Europacentrum voor 6 miljoen euro aan een lokale verzekeraar.

bron: De Tijd

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Lees meer op HON

Meest gelezen

Recent Comments