zondag, april 21, 2024
spot_imgspot_img

Oostende streeft naar rookvrije omgevingen rond scholen en sportinfrastructuur

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Vandaag heeft Oostende het charter ‘Generatie Rookvrij’ ondertekend, waarbij de stad belooft om plaatsen waar veel jongeren samenkomen rookvrij te maken. Met deze stap wil Oostende ervoor zorgen dat kinderen kunnen opgroeien in een omgeving waar niet gerookt wordt.

Het doel van ‘Generatie Rookvrij’ is om ervoor te zorgen dat ieder kind dat sinds 2019 is geboren, kan opgroeien in een rookvrije omgeving. Pascale Sibiet, beleidscoördinator gezondheidsbeleid, legt uit: “We hebben signalen ontvangen dat er nog steeds wordt gerookt in de omgeving van sportterreinen en schoolomgevingen, waardoor kinderen hiermee in aanraking komen. Ook scholen hebben ons hiervan op de hoogte gebracht.”

Natacha Waldmann, schepen voor Welzijn (Groen), benadrukt: “Het ondertekenen van het charter betekent dat we zoveel mogelijk acties ondernemen om ervoor te zorgen dat kinderen opgroeien in een rookvrije omgeving. We weten dat het zien roken van anderen invloed heeft op het gedrag van kinderen, dus willen we ook volwassenen aansporen om niet te roken in het bijzijn van kinderen. We zullen bewustwording creëren in school- en stationsomgevingen, maar ook tijdens evenementen.”

De stad zal vanaf 1 juli een campagne lanceren en stadsmedewerkers krijgen een speciale opleiding, zodat zij mensen kunnen aanspreken op rookgedrag. Bart Plasschaert, schepen van Jeugd (CD&V), legt uit: “Bij De Grote Post en de Mister V-arena staan de peukenzuilen momenteel vlakbij de ingang. Dit betekent dat jongeren door een walm van rook moeten lopen. Dat willen we veranderen. Op het terrein zal zichtbaar worden dat de rookzones verder van de ingangen verwijderd worden.”

Met het ondertekenen van het charter ‘Generatie Rookvrij’ neemt Oostende een belangrijke stap in het beschermen van de gezondheid van jongeren en het creëren van een rookvrije omgeving waarin zij kunnen opgroeien. De stad is vastberaden om de nodige maatregelen te nemen en bewustwording te vergroten, zodat roken in de omgeving van scholen en sportinfrastructuur tot het verleden behoort.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Lees meer op HON

Meest gelezen

Recent Comments