woensdag, mei 1, 2024
spot_imgspot_img

Oostende slikt ongewone nederlaag tegen Limburg United in BNXT League

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Oostende – Zaterdagavond verloor de landskampioen van Oostende met 63-74 van Limburg United op de tweede speeldag van de BNXT League. Het was een teleurstellende wedstrijd voor de thuisploeg, die al snel achterop raakte en de achterstand niet kon inhalen.

Al na het eerste kwart (11-22) begon Oostende met een aanzienlijke achterstand. Het bleek moeilijk om de kloof te dichten, en de ruststand was 28-38 in het voordeel van de bezoekers. Zelfs in het derde kwart bleef Limburg United domineren en behield een voorsprong van 44-53. In het laatste kwart leek Oostende even terug te komen toen het verschil werd teruggebracht tot slechts drie punten (52-55) met nog zeven minuten op de klok. Maar de bezoekers herpakten zich snel en wonnen uiteindelijk met 63-74.

Kortrijk Spurs Aan de Leiding

Ondertussen behaalden de Kortrijk Spurs een historische overwinning in hun eerste thuiswedstrijd tegen Okapi Aalstar. Het was maar liefst 20 jaar geleden dat de mannen van Kortrijk op het hoogste niveau van herenbasketbal te zien waren. De eindstand was 93-89, waardoor de Kortrijk Spurs de eerste plaats deelden met Spirou Basket.

Deze nederlaag zal zeker een gespreksonderwerp worden onder de Oostendse basketbalfans, en de kuststad zal moeten nadenken over de prestatie van hun team in de BNXT League. Ondertussen kijken de Kortrijk Spurs uit naar een veelbelovend seizoen na hun indrukwekkende terugkeer op het hoogste niveau.

bron: focus