vrijdag, juli 12, 2024
spot_imgspot_img

Oostende op weg naar een mijlpaal: Waterstofproductie voor de kust in 2026

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

OOSTENDE – In een testproject, gesteund met een subsidie van 20 miljoen euro van de Europese Commissie, wordt er tegen 2026 waterstof geproduceerd vlak voor de kust van Oostende.

Oostende maakt zich op voor een unieke ontwikkeling op het gebied van duurzame energie. Een consortium van projectpartners, waaronder POM West-Vlaanderen, heeft groen licht gekregen van de Europese Commissie voor de bouw van een demonstrator voor offshore waterstofproductie.

Schone en milieuvriendelijke energie Waterstof is een veelbelovend gas dat kan worden gebruikt als schone brandstof voor voertuigen, schepen en zelfs voor verwarming van gebouwen. Het is een milieuvriendelijk alternatief voor traditionele brandstoffen, omdat het geen schadelijke uitstoot veroorzaakt, alleen waterdamp.

Capaciteit van 10 megawatt Deze baanbrekende testinstallatie, gelegen voor de kust van Oostende in de nabijheid van het maritieme testplatform Blue Accelerator, zal de technische en financiële haalbaarheid van offshore waterstofproductie en transport via pijpleiding naar het vasteland aantonen. De installatie zal naar verwachting operationeel zijn in 2026 en een capaciteit hebben van ongeveer 10 megawatt aan waterstofproductie.

Europese Commissie ondersteunt het initiatief De Europese Commissie ondersteunt dit veelbelovende initiatief met een subsidie van 20 miljoen euro, waardoor het mogelijk wordt om de waterstofproductie voor de kust van Oostende te realiseren.

Dit ambitieuze project plaatst Oostende op de kaart als een voortrekker op het gebied van duurzame energie en onderstreept het belang van innovatie en groene technologieën in de strijd tegen klimaatverandering. Het opent de deur naar een toekomst waarin waterstof een cruciale rol speelt in de energietransitie naar een duurzame en schone samenleving.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Lees meer op HON

Meest gelezen

Recent Comments