woensdag, mei 1, 2024
spot_imgspot_img

Oostende op koers voor 12de opeenvolgende basketbaltitel na overwinning op Antwerpen

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Oostende heeft een belangrijke stap gezet naar hun twaalfde opeenvolgende basketbaltitel na een overwinning op Antwerpen. Een enthousiast publiek van 5.000 toeschouwers vulde de Lotto Arena om de derde wedstrijd van de finale tussen de Antwerp Giants en Oostende bij te wonen.

In de derde wedstrijd van de Belgische titelfinale in de play-offs verspeelde Telenet Giants Antwerp zijn thuisvoordeel tegen Oostende. Met een score van 70-87 verloor het team voor eigen publiek in de met 5.000 toeschouwers gevulde Lotto Arena. De West-Vlamingen hebben nu de mogelijkheid om zaterdag hun twaalfde opeenvolgende titel te behalen in de COREtec Dôme. Bij een verlies volgt er maandag in de Lotto Arena een vijfde en beslissende wedstrijd om 17 uur.

Oostende maakte een indrukwekkende start. Vooral de Nederlandse guard Keye van der Vuurst speelde de Antwerpse verdediging uit en zorgde snel voor een voorsprong van 5-10. Antwerp Giants wist terug te komen tot een tussenstand van 13-17, maar hun verdediging liet te wensen over. Via een sterke Breein Tyree bouwde Oostende snel een voorsprong van 16-32 op na het eerste kwart. In het tweede kwart vond Antwerp Giants hun momentum en maakten ze direct een 12-0 run, waardoor ze weer in de buurt kwamen met een score van 28-32. Jean-Marc Mwema, die twee driepunters raak schoot, kreeg steun van Reggie Upshaw en bij 33-35 kwam Antwerp Giants weer gelijk. Hoewel Antwerp Giants terug in de wedstrijd kwam, slaagden ze er niet in om de leiding over te nemen. Integendeel, ze liepen tegen fouten aan en verloren het tweede kwart met 25-17, waardoor ze de rust in gingen met een achterstand van 41-49.

Het derde kwart bracht niet wat de Sinjoren hadden gehoopt. Oostende begon weer sterk en bouwde via Pierre-Antoine Gillet, Vrenz Bleijenbergh en uitblinker Keye van der Vuurst (met 23 punten) een voorsprong van 43-56 op. Oostende domineerde het spel, terwijl de Giants offensief niet loskwamen. Vooral Ferdinand Zylka en Desonta Bradford kwamen niet tot scoren. Met slechts 6 punten in het derde kwart liep de voorsprong van Oostende op naar 47-71. De wedstrijd was gespeeld en aan het begin van het vierde kwart kreeg Jean-Marc Mwema al snel zijn vijfde fout. Quinten Smout zorgde met drie opeenvolgende driepunters nog voor wat opwinding bij Antwerp Giants. Na een 17-4 run kwamen ze terug tot 64-78. De overwinning voor Oostende stond echter al lang vast. Telenet Giants Antwerp heeft nooit de leiding gehad in de wedstrijd en leed een verdiende nederlaag tegen Oostende. Met een sterke prestatie legde Oostende de basis voor hun twaalfde opeenvolgende titel.

Uitslag: Telenet Giants Antwerp-Oostende 70-87

Kwartstanden: 16-32, 25-17, 6-22, 23-15

Opstelling Telenet Giants Antwerp: Anderson 8, Smout 9, Willems 2, Bradford, Van Cleemput 0, D’Espallier 3, De Ridder 5, Zylka 2, Marinkovic 14, Mwema 6, Upshaw 14

Opstelling Oostende: Buysse 3, Tyree 18, Van der Vuurst 23, Jovanovic 8, Bleijenbergh 11, Barcello 4, Buysschaert 6, Thurman 3, Gillet 9, Troisfontaines 1