donderdag, april 25, 2024
spot_imgspot_img

Oostende gaat strenger optreden tegen sluikstorten

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Stad Oostende wil de vele afvalstraten in haar wijken proper houden. De Gemeenschapswachten, de dienst Handhaving, Openbaar Domein en de Politie slaan de handen in elkaar om sluikstorten aan afvalstraten aan te pakken.

Met een sterke handhaving zegt de Stad resoluut ‘neen’ tegen sluikstorten. Elke bewoner of tweedeverblijver kan gebruik maken van de afvalstraten in zijn/haar buurt. Het is een gebruiksvriendelijke én snelle manier om klein afval van PMD, papier en karton, restafval en glas gemakkelijk te deponeren. Wekelijks zijn er georganiseerde controles aan de afvalstraten.

Daarnaast zijn er ook vaak ad-hoc controles van de verschillende diensten. De vele inspanningen samen leverden dit kalenderjaar al 225 GAS-boetes op. De meeste GAS-boetes werden opgemaakt in de wijk Westerkwartier en de buurten Oud-Hospitaal en het Vlaams Plein.

Bij de afvalstraten in de Schildersstraat, Blauwkasteelstraat, Vogelmarkt en het Gerechtsplein werd het hoogste aantal sluikstort aangetroffen. De 225 GAS-boetes tonen dat het ons menens is. De Stad wil mensen in de eerste plaats doen beseffen dat sluikstort niet in afvalstraten hoort.

De afvalstraten zijn er om onze stad proper en veilig te houden. Ze bieden ook een deel van de oplossing voor de meeuwenproblematiek. Maar misbruik tolereren we niet. Wie de regels overtreedt draagt daar de gevolgen van, daar zien de Politie en de Gemeenschapswachten nauwlettend op toe.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

2 REACTIES

  1. Waaw, 225 boetes, wellicht denken ze dat ze hard gewerkt hebben.
    Dit is de zoveelste keer dat ik hoor dat dit aangepakt zal worden en ik zie het probleem niet verbeteren.
    Die afvalstraten zijn een doorn in het oog, gisterenavond karton en PMD weer eivol op het gerechtsplein. Ik zie dan vaak mensen die hun papier en karton en pmd in de glasbak duwen. Ik werk fulltime en moet soms 3 à 4 keer teruggaan vooraleer ik mijn papier/karton en PMD kwijt raak.
    Vooral door de sluikstorters, wat vaak een gevolg is van dat de bakken te klein zijn of niet snel genoeg geleegd worden, is dit echt een verloedering voor de wijken.
    Volgens mij ook een van de redenen waarom Oostende de tweede marginaalste stad van Vlaanderen is, als wij zo verder doen gaan wij de kampioenstitel van Menen afpakken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Lees meer op HON

Meest gelezen

Recent Comments