zondag, april 21, 2024
spot_imgspot_img

Oostende-coach Gjergja voelt zich bestolen na verlies en bijzonder scherp voor Bleijenbergh

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

De spanning was om te snijden op zondag tijdens het duel tussen de rivalen Antwerp Giants en Oostende in de eerste wedstrijd van de play-off finales. Na de nipte overwinning van de Giants (63-62) ontstond er een opstootje tussen Oostende-coach Dario Gjergja en Antwerp-assistent Guy Muya. “Mensen blijven beweren dat ik me hier als een aap gedraag”, reageerde een woedende Gjergja achteraf.

In een zeer beladen wedstrijd wist Antwerp met de kleinst mogelijke marge de regerend kampioen te verslaan, met 63-62. De emoties liepen hoog op en na afloop kwam het tot een confrontatie tussen Oostende-coach Dario Gjergja en het stafteam van de tegenstander.

Gjergja liep naar de staf van Antwerp om handen te schudden, maar Antwerp-assistent Guy Muya was niet blij met zijn komst en duwde hem weg, terwijl er bitsige woorden werden uitgewisseld.

“We hebben de snelste speler in de competitie, maar geen enkele beslissing viel in ons voordeel uit”, verklaarde Oostende-coach Dario Gjergja.

Na de wedstrijd waren de emoties nog steeds hooggespannen, zoals bleek uit een opmerkelijk interview met Gjergja. “Vraag mensen om deze wedstrijd te analyseren, dan wordt alles duidelijk”, begon de Belgisch-Kroatische coach.

“We hebben de snelste speler in de competitie, maar we kregen geen enkele beslissing in ons voordeel”, doelde hij op de niet-gefloten fouten tegen Oostende-speler Breein Tyree.

“Maar ik ben hier niet om te klagen. Het is ongelooflijk hoe hard mijn spelers hebben gestreden. We hebben het hele seizoen hiernaar toegewerkt en we verdienen veel meer.”

Frustratie bij Bleijenbergh

Op de bank bij Oostende was er ook frustratie te bespeuren, met name bij sterspeler Vrenz Bleijenbergh. Toen hem hiernaar werd gevraagd, reageerde Gjergja beslist: “Daar moet je hem zelf over bevragen.”

“Hij is hier gekomen om zijn carrière nieuw leven in te blazen. Hij was zeven tot acht maanden lang fantastisch, maar nu gedraagt hij zich als een schaap dat dringend geschoren moet worden.”

“Maar ik wil niet te veel zeggen. Mensen beweren toch steeds dat ik me hier als een aap gedraag. Mensen van het andere team zeggen dat. Het is absoluut oneerlijk.”

bron: Sporza.be

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Lees meer op HON

Meest gelezen

Recent Comments