donderdag, april 25, 2024
spot_imgspot_img

Oostende heractiveert 12 fonteinen

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Oostende, 11 september 2023 – De stad Oostende kondigt verheugend nieuws aan voor alle inwoners en bezoekers. Na een periode van stilte zullen binnenkort verschillende fonteinen in de stad weer bruisen van leven.

Deze fonteinen werden in het najaar van 2022 tijdelijk uitgeschakeld vanwege kostenbesparing en energie-efficiëntie. In de afgelopen maanden hebben de stadsdiensten nauwlettend gekeken naar de werking van deze fonteinen en een plan van aanpak opgesteld om ze weer in werking te stellen of een nieuwe, groenere bestemming te geven.

Een aantal fonteinen vereiste aanzienlijke herstellingswerken of verbruikte te veel energie, en daarom zullen ze niet meer worden opgestart. In plaats daarvan worden deze locaties op een creatieve manier nieuw leven ingeblazen.

De stad Oostende blijft zich inzetten voor een gezellige en gastvrije sfeer in de stad, en fonteinen dragen bij aan de charme en gezelligheid op verschillende plaatsen. Daarom worden ze opnieuw in gebruik genomen op locaties waar ze een echte toegevoegde waarde bieden voor onze openbare ruimte.

De fonteinen die opnieuw worden opgestart, omvatten onder andere het Kennedy Rondpunt, het Vuurkruisenplein, De Zee, het Leopoldpark ter hoogte van het bloemenuurwerk, het Jean Bourgainpark, het Sint-Petrus- en -Paulusplein, het Zeeheldenplein, de Koninginnelaan ter hoogte van het Stefanieplein, de Koninginnelaan tussen Petit Paris en Wellingtonstraat, het Vissersplein, en Zandvoorde ter hoogte van de zwaan, evenals het Mac Leodplein.

Sommige fonteinen vervullen een functionele rol door zuurstof in het water te brengen, waardoor ze niet alleen vissterfte voorkomen, maar ook botulisme bij watervogels tegengaan. Bij hoge temperaturen en stilstaand, zuurstofarm water kunnen bepaalde bacteriën namelijk gifstoffen produceren. Andere fonteinen verbruiken echter aanzienlijke hoeveelheden energie, wat niet strookt met de klimaatdoelstellingen van de stad. Daarom neemt Oostende bewuste stappen om energie-efficiëntie te bevorderen.

Net als voorheen zullen de fonteinen tijdens de zomermaanden het langst draaien, van 8.00 tot 22.00 uur (van half juni tot half september). In het tussenseizoen zullen ze operationeel zijn van 8.00 tot 18.00 uur (van half september tot half november en vanaf de krokusvakantie tot half juni). Tijdens de winterperiode zullen de fonteinen tijdelijk buiten werking worden gesteld, met uitzondering van drie locaties vanwege aanwezige vissen (van half november tot de krokusvakantie).

De opstartwerken zullen van start gaan tijdens de week van 11 september 2023, met als doel alles tegen eind september operationeel te hebben.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Lees meer op HON

Meest gelezen

Recent Comments