woensdag, juli 24, 2024
spot_imgspot_img

Ontdek de innovaties van de haven van Oostende tijdens de ‘Vlaamse Havendag’

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Op 7 mei 2023 is het zover: de ‘Vlaamse Havendag’ vindt plaats en opent de poorten van vijf havens voor het grote publiek. Dit jaar staat het evenement in het teken van innovatie en vinden er meer dan 160 activiteiten plaats. De havens van Zeebrugge en Oostende zijn twee van de deelnemende havens die hun deuren openen voor bezoekers.

Hoewel de ‘Vlaamse Havendag’ eigenlijk in 2020 gepland stond, werd het evenement als gevolg van de coronacrisis uitgesteld. Na een pauze van zes jaar is de opendeurdag in de havens weer terug van weggeweest. De havens van Antwerpen, Gent, Oostende, Zeebrugge en voor de eerste keer Genk bieden bezoekers de kans om de havens te ontdekken en zich te verdiepen in de nieuwste innovaties.

Tijdens de ‘Vlaamse Havendag’ worden er diverse activiteiten georganiseerd, van rondleidingen bij havenbedrijven, terminals en de douane tot rondvaarten en het besturen van schepen in een simulator of het nemen van plaats in een kraan. Het doel van het evenement is om de belangrijke rol van de havens te benadrukken en de impact die de havens hebben op het dagelijks leven te belichten.

“Mensen realiseren zich vaak niet dat het merendeel van alles wat ze in huis hebben, via de havens Vlaanderen binnenkomt”, aldus Lydia Peeters (Open VLD), Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken. De ‘Vlaamse Havendag’ biedt daarom een unieke kans om de havens van dichtbij te bekijken en te leren hoe ze bijdragen aan onze economie en ons dagelijks leven.

De havens van Zeebrugge en Oostende zijn twee belangrijke havens aan de Belgische kust en spelen een grote rol in de import en export van goederen. Tijdens de ‘Vlaamse Havendag’ kunnen bezoekers deze havens van binnenuit bekijken en ontdekken welke innovaties er worden toegepast om de logistiek en transport te optimaliseren. Kortom, de ‘Vlaamse Havendag’ belooft een leerzaam en boeiend evenement te worden voor jong en oud.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Lees meer op HON

Meest gelezen

Recent Comments