zondag, april 21, 2024
spot_imgspot_img

Ongerustheid onder bewoners over mogelijke geluidsoverlast door reddingshelikopters in Oostende

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Bewoners van Oostende maken zich zorgen over de mogelijke geluidsoverlast die de komst van reddingshelikopters met zich mee zou kunnen brengen. Dit nadat Defensie in 2019 aankondigde dat de NH90 helikopters van Koksijde naar Oostende zouden verhuizen.

Tijdens een wijkvergadering op dinsdag 2 mei is gesproken over de mogelijke komst van defensie naar de luchthaven van Oostende. Hoewel er de laatste maanden al enkele meldingen zijn gemaakt van geluidsoverlast door helikopters, benadrukte schepen Charlotte Verkeyn dat er nog geen officiële beslissing is genomen over de helihaven op de luchthaven.

“Noordzeehelikopters heeft hun activiteiten om herstellingen uit te voeren sinds enkele maanden verhuisd naar de terreinen van NSAC. Nadat er werken zijn uitgevoerd moet de helikopter eerst uitvoerig getest worden. Dat wordt gedaan met een zogenaamde ‘full force test’. Dat maakt inderdaad heel wat lawaai, maar hiervoor is een aparte plaats op de luchthaven voorzien”, aldus Verkeyn aan hln.be

Ze roept bewoners die overlast ervaren op om dit meteen te melden, zodat de luchthavenexploitant dit kan bekijken.

Wat betreft de helihaven, is er nog geen officiële beslissing genomen. Hoewel Defensie een locatie dichtbij een woonzone heeft aangeduid als voorkeurszone, moeten er nog de nodige onderzoeken worden uitgevoerd. “Wij zullen dit als stad zeker mee opvolgen, maar de uiteindelijke beslissing ligt niet in onze handen”, aldus Verkeyn. Een andere locatie op de luchthaven, verder van de huizen, zou moeilijk liggen omdat er interferentie zou zijn met de burgerluchtvaart.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

7 REACTIES

  1. Opmerkingen … tot het voor henzelf is dan kan het uiteraard geen kwaad en vooral iedereen uit de weg !!!

  2. Erg dat sommigen dit willen tegenhouden. Wsl wonen ze pas enkele jaren in de buurt. Oostende is het middelpunt vd kust en ideaal om van daaruit levensreddende acties te blijven uitvoeren met de heli´s.

  3. In de buurt van een luchthaven wonen kan soms geluidshinder veroorzaken, dat weet je op voorhand al , achteraf komen klagen is eigenlijk niet toelaatbaar, het gemak van dichtbij op reis te kunnen vertrekken heeft ook zijn nadeel, en dat moet je erbij nemen of anders verhuizen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Lees meer op HON

Meest gelezen

Recent Comments