maandag, mei 20, 2024
spot_imgspot_img

Ondanks veel protest begint afbraak van het oude zwembad begin november

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Oostende, 4 oktober 2023 – Het oude zwembad aan de Koninginnelaan, dat al geruime tijd gesloten is vanwege de slechte staat van het gebouw, staat op het punt om plaats te maken voor een nieuw hoofdstuk in de stad Oostende. De Stad Oostende heeft besloten om het verouderde zwembad af te breken, en de sloopwerken zullen beginnen na de herfstvakantie, op 6 november 2023.

De plannen voor de sloop omvatten niet alleen de demontage van het oude zwembad, maar ook de verwijdering van asbest, een belangrijke stap in het veiligstellen van de omgeving. De totale duur van de werken wordt geschat op 15 weken, met een geplande afronding eind februari 2024, afhankelijk van onvoorziene omstandigheden zoals het weer.

Na de sloop zal het terrein worden geëgaliseerd en ingezaaid, in afwachting van verdere ontwikkelingen. Het doel is om van de voormalige zwembadsite een mooie open ruimte te maken die de stad ten goede zal komen. Deze herinrichting wordt gezien als een stap in de goede richting voor Oostende.

De totale kosten van deze sloopwerken bedragen 202.178 euro, exclusief BTW, en vertegenwoordigen een investering in de toekomstige ontwikkeling van de stad.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Lees meer op HON

Meest gelezen

Recent Comments