vrijdag, mei 24, 2024
spot_imgspot_img

Ode aan De Wup van Oostende!

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Ik kan het niet met zekerheid zeggen, maar ik vermoed dat er maar weinig plaatsen ter wereld zijn waar een bobbel in de weg zo’n speciale betekenis heeft als in Oostende.

Ergens tussen Jabbeke en de stad zelf, op dat laatste stukje van de A10-autostrade, ligt de legendarische “Wup van Oostende”. Voor degenen die niet bekend zijn met deze term: de Wup is een kleine, maar opmerkelijke hobbel die je een fractie van een seconde de sensatie van een pretparkrit geeft.

Je rijdt rustig over de autostrade richting Oostende, genietend van het uitzicht terwijl je de stad nadert. Het zoute briesje begint al in je gezicht te waaien, en je voelt de opwinding van wat komen gaat. Daikin is al in zicht op je rechterkant. En dan, net op het moment dat je bijna aan Oostende bent, verschijnt dat bord dat je vertelt dat er nog 1000 meter autostrade resteren. En daar, juist op dat punt, ligt de Wup van Oostende.

Voor de onoplettende bestuurder is het niet meer dan een onopvallende oneffenheid in de weg. Maar voor degenen die bekend zijn met de Wup, is het een bijzonder moment. Een moment waarop je hart even sneller klopt, je lichaam lichtjes omhoog komt en je een onverwachte sensatie ervaart die je meteen doet glimlachen. Het is alsof de stad je begroet met een speelse knipoog, je eraan herinnerend dat je thuis bent, dat je in Oostende bent.

De Wup van Oostende heeft geen achtbanen of draaimolens nodig om een gevoel van vreugde op te wekken. Het is een eenvoudige hobbel in de weg die je in een oogwenk het gevoel geeft alsof je op avontuur bent. Het is een uniek kenmerk van deze kuststad, een eigenaardigheid die alleen insiders echt waarderen. Het is een geheim dat alleen wordt gedeeld door degenen die de rit hebben gemaakt en het moment hebben ervaren.

Voor de inwoners van Oostende is de Wup meer dan zomaar een bobbel in de weg. Het is een symbool van trots, van thuiskomen, van het gevoel dat je op de juiste plek bent. Het herinnert hen eraan dat ze deel uitmaken van een stad die bekend staat om haar levendige cultuur, prachtige stranden en warme gemeenschap.

Dus, de volgende keer dat je vanuit Jabbeke richting Oostende rijdt en je die vertrouwde route volgt, wees dan voorbereid. Laat de alledaagse beslommeringen even achter je en omarm de Wup van Oostende. Voel de opwinding, het gevoel van thuis zijn, en geniet van het unieke moment dat deze kleine hobbel in de weg je brengt. Het is misschien maar een kortstondige sensatie, maar het is een ervaring die je alleen in Oostende zult vinden.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

6 REACTIES

  1. Er mag echt wat gedaan worden aan het stuk van 90km/uur aan de brug, rechter strook van de baan zitten er hobbels in het wegdek, als je daar op terecht komt loopt het wel fout

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Lees meer op HON

Meest gelezen

Recent Comments