vrijdag, mei 24, 2024
spot_imgspot_img

Nieuwe woonontwikkeling in Zilverlaan volledig vergund

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Stad Oostende heeft groen licht gegeven voor het woonontwikkelingsproject in de Zilverlaan. Het project is tot stand gekomen door een unieke samenwerking tussen de stad, Duinhelm, Sociale Huisvestingsmaatschappij Woonwel en private ontwikkelaar Condor Real Estate Development.

In samenwerking met het Stadsatelier van de stad Oostende is er een masterplan opgesteld voor de site langs de Zilverlaan. Het plan omvat onder andere een toegankelijke collectieve groenruimte, het zogenaamde Polderpark, en een groene dreef die de hele projectsite langs de Zilverlaan beslaat.

Het woonprogramma van het project is gericht op kwaliteitsvol en betaalbaar wonen, zowel in de privésector als op sociaal vlak. De laatste fase van het inclusieve project omvat de realisatie van sociale woningen, waarvoor de omgevingsvergunning is verleend. Daarnaast wordt er ook een zorgsite voor vzw Duinhelm gerealiseerd, en zal het centrale Polderpark dienen als ontmoetingsruimte voor alle buurtbewoners.

Het project zal bestaan uit 38 sociale koopwoningen, 8 sociale koopappartementen en 11 koopwoningen onder erfpacht (WoonWelZeker). Er zal tevens een gemeenschapsruimte worden geïntegreerd die niet alleen ten dienste zal staan van de wijk zelf, maar ook van alle bewoners van Stene.

Het streven is om van de wijk een autovrije omgeving te maken met openbare buitenruimtes. Momenteel wordt het archeologisch dossier opnieuw opgestart om het vervolgonderzoek mogelijk te maken. Tegelijkertijd worden de aanbestedingsdossiers voorbereid, zodat een aannemer kan worden aangesteld voor zowel de infrastructuur als de bouw van de woningen. WoonWel hoopt de werken te kunnen starten in het voorjaar van 2024.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

2 REACTIES

  1. Mooi project! Maar autovrij!! Ik zoek die ezel die mijn bagage naar binnen en buiten zal brengen!
    Met idealisten en dromers kan ik niet overweg! We willen praktisch blijven!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Lees meer op HON

Meest gelezen

Recent Comments