donderdag, april 25, 2024
spot_imgspot_img

Nieuwe REBO-loods voltooid: Een stap voorwaarts in havenontwikkeling

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Op woensdag 30 augustus werd de afronding van de nieuwe REBO-loods in Haven Oostende gevierd met een ingetogen evenement. Burgemeester Bart Tommelein, voorzitter van REBO Bart Tommelein en CEO Dirk Declerck waren aanwezig bij de plechtigheid.

Met een oppervlakte van 6.900 m² markeert de loods een belangrijke ontwikkeling in de voortdurende inspanningen om de strategische visie van Haven Oostende te verwezenlijken.

Sinds de acquisitie van de overige 85% van de aandelen in 2019 heeft REBO nv stappen gezet in haar transformatie. Van een gespecialiseerde offshore windterminal evolueerde het naar een veelzijdige zwaarlastterminal. Deze stap sluit aan bij de visie dat zowel Haven Oostende als haar dochterondernemingen een actieve rol moeten spelen in de maritieme logistieke keten.

De investering van meer dan 3,5 miljoen euro in de nieuwe loods is zowel betekenisvol als doordacht. Met 6.900 m² aan ruimte zal de loods fungeren als een centrum voor verschillende logistieke activiteiten. REBO zal de loods zelf beheren, met de nadruk op moderne logistiek en een hoger doel: het vergemakkelijken van een optimale rotatie van goederen en het faciliteren van efficiënte planning, met aandacht voor de komende energietransitie.

Dirk Declerck, CEO en Gedelegeerd Bestuurder van Haven Oostende/REBO, benadrukte: “De REBO-loods is een belangrijke investering om de stabiliteit van de haven te versterken. Met de strategische locatie, de aanwezigheid van zwaarlastkaaien en een RORO-ponton met een indrukwekkende draagkracht van 650 ton, zal deze loods bijdragen aan het aantrekken van meer maritieme activiteiten.”

Bart Tommelein, Burgemeester van Stad Oostende en Voorzitter van REBO nv, voegde eraan toe: “We blijven voortdurend stappen zetten in de ontwikkeling van Haven Oostende en REBO door een verscheidenheid aan competitieve diensten aan te bieden aan onze havengebruikers. Het vergroten van de maritieme activiteiten zal niet alleen de haven versterken, maar ook de werkgelegenheid in onze stad bevorderen. Dit is een positieve ontwikkeling.”

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Lees meer op HON

Meest gelezen

Recent Comments