maandag, mei 20, 2024
spot_imgspot_img

Nieuwe parking geopend bij Sky Towers en omgeving toegankelijk

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Het langverwachte Sky District in Oostende heeft een nieuwe mijlpaal bereikt met de opening van de publieke parking Sky aan de Leopold 3 laan. Daarnaast is ook een groot deel van de omgeving gereed en wordt het binnenkort opengesteld voor het publiek, met als eerste evenement “Oostende voor Anker”.

De nieuwe ondergrondse parking, gelegen aan de Leopold 3 laan, biedt plaats aan maar liefst 153 auto’s. De publieke rotatieparking is voor een periode van 30 jaar in concessie gegeven aan Indigo-Neo, een beheerder van verschillende rotatieparkings in de badstad. Automobilisten hebben de keuze om een maandabonnement van 178 euro af te sluiten of per uur te betalen, hoewel de exacte prijzen voor het uurtarief nog niet bekend zijn. David Degroote, eigenaar van Vastgoedgroep Degroote, legt uit dat deze rotatieparking gescheiden is van de bewonersparking met 485 plaatsen.

Naast de opening van de nieuwe parking is ook een groot deel van de omgeving van het Sky District gereed. Dit gedeelte, ontwikkeld door Degroote zelf, zal binnenkort worden overgedragen aan de stad. Momenteel werkt de stad aan het voltooien van de omgeving aan de kant van het Ernest Feysplein en de Brandariskaai (station). In het kader van “Oostende voor Anker” zal dit gebied tijdelijk gedeeltelijk worden opengesteld voor het publiek. Daarna zal het opnieuw worden afgesloten, zodat de stad haar eigen gedeelte kan voltooien. Verwacht wordt dat dit klaar zal zijn tegen oktober.

Terwijl de omgeving vorm begint te krijgen, wordt ook de tweede Sky Tower gebouwd. De bouwwerkzaamheden bevinden zich momenteel op de vijfde verdieping en zullen naar verwachting gereed zijn tegen de zomer van 2025. Tegen die tijd zullen er op het hele terrein in totaal 500 appartementen, 120 hotelkamers en 3.000 vierkante meter aan handels- en kantoorruimtes beschikbaar zijn.

Het Sky District in Oostende is een ambitieus project dat de skyline van de stad zal transformeren. Met de opening van de publieke parking en de voortgang van de bouwwerkzaamheden is een belangrijke stap gezet in de realisatie van dit moderne en levendige district. Het belooft een spannende toekomst voor Oostende en haar inwoners.

bron: kw.be

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Lees meer op HON

Meest gelezen

Recent Comments