woensdag, juli 24, 2024
spot_imgspot_img

Nieuw zwart kruispunt in Oostende…

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Oostende heeft er weer een nieuw verkeersprobleem bij: het ‘zwart kruispunt’ aan de Ringlaan-Zandvoordestraat-Kreekstraat heeft de aandacht getrokken van zowel de lokale autoriteiten als bezorgde burgers. In de afgelopen periode deden zich hier tien verkeersongevallen voor, waardoor de veiligheidssituatie ernstige zorgen baart.

Mobiliteitsschepen Björn Anseeuw (N-VA) erkent de problemen en benadrukt dat er reeds een studie is opgestart om deze kritieke situatie aan te pakken. Echter, hij wijst erop dat het Vlaams Gewest een cruciale rol speelt in het beheer van verkeersveiligheid op dit specifieke kruispunt.

Vlaams parlementslid Brecht Warnez (CD&V) heeft minister voor mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD) verzocht om de lijst met gevaarlijke verkeerspunten openbaar te maken. Warnez benadrukt dat elke gevaarlijke locatie een teveel is en dat verkeersveiligheid een absolute topprioriteit blijft. Hij benadrukt dat preventieve maatregelen essentieel zijn om te voorkomen dat nieuwe locaties op de lijst van gevaarlijke verkeerspunten terechtkomen.

De lijst van gevaarlijke verkeerspunten is gebaseerd op ongevallenstatistieken van de afgelopen drie jaar (2018, 2019 en 2020) en omvat in totaal 31 locaties. Deze lijst wordt dynamisch bijgewerkt met recente ongevallengegevens, zoals die van 2022.

Opvallend is dat het bekende kruispunt van de Elisabethlaan/Gistelsesteenweg in Oostende zich op deze lijst bevindt, met maar liefst 12 ongevallen. Dit kruispunt heeft acht ongevallen tussen personenwagens, drie tussen een auto en een fiets, en één ongeval tussen een auto en een voetganger veroorzaakt, waarbij in totaal 16 gewonden vielen. Als reactie hierop heeft Oostende maatregelen genomen, waaronder de installatie van flitscamera’s om de snelheidsbeperking van 50 km per uur beter te handhaven.

Het nieuwe verkeerspunt aan de Ringlaan-Kreekstraat-Zandvoordestraat heeft ook aanzienlijke bezorgdheid gewekt, aangezien hier tien ongevallen hebben plaatsgevonden. Acht van deze ongevallen betroffen aanrijdingen tussen auto’s en fietsers/bromfietsers/voetgangers, terwijl er ook één fietsongeval en één aanrijding tussen een vrachtwagen en een fiets plaatsvond, waarbij in totaal tien gewonden vielen.

Schepen Björn Anseeuw benadrukt dat de gemeente Oostende al sinds 2019 actie onderneemt voor een fietsdoorsteek op dit kruispunt en dat er samenwerking is met het Agentschap Wegen en Verkeer om mogelijke oplossingen te verkennen.

Dit verkeersprobleem benadrukt opnieuw de noodzaak voor een grondige herziening van verkeersveiligheid in Oostende. Terwijl autoriteiten werken aan oplossingen, blijven de inwoners van Oostende hopen op maatregelen die hun veiligheid op de weg garanderen.

bron: kw.be

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Lees meer op HON

Meest gelezen

Recent Comments