zondag, april 21, 2024
spot_imgspot_img

Newcastle United en Saoedische eigenaars tonen interesse in aankoop KV Oostende

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Newcastle United en hun Saoedische eigenaars, het Public Investment Fund (PIF), hebben volgens berichten interesse getoond in het kopen van de Belgische club KV Oostende, die recentelijk is gedegradeerd uit de hoogste divisie.

Een delegatie uit Tyneside heeft de kustclub bezocht, aangezien Newcastle United op zoek is naar partnerclubs. In 2020 werd Paul Conway eigenaar van Oostende, maar de financiële toestand van de club is er niet op verbeterd.

In 2020 trok de Belgische voetbalbond (KBVB) de professionele licentie van Oostende in. Het jaar daarop leed de club een verlies van €4 miljoen, gevolgd door een tekort van €5,2 miljoen voor het financiële jaar 2022.

Een mogelijke overname kan de weg vrijmaken voor Newcastle United om een ​​multi-club eigendomsstructuur te ontwikkelen, een groeiende trend in het spel waarbij UEFA-president Aleksander Ceferin onlangs aangaf dat de regulerende instantie open zou staan ​​voor clubs met dezelfde eigenaren die tegen elkaar strijden in continentale competities.

Belgische clubs zijn populair bij buitenlandse investeerders vanwege de ontspannen regelgeving en lage minimumsalarissen. Manchester City en de City Football Group bezitten Lommel in 1B. In de hoogste divisie bezit QSI uit Qatar Eupen, King Power uit Thailand en de eigenaar van Leicester City, verwierf OH Leuven, en Maleisië’s Vincent Tan bezit onder meer Kortrijk.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Lees meer op HON

Meest gelezen

Recent Comments