maandag, mei 20, 2024
spot_imgspot_img

Moordenaar nu veroordeeld voor doodsbedreigingen aan Oostendse buschauffeur

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Een inwoner van Oostende met een verontrustend verleden van agressie tegen buschauffeurs, Elvir S. (33), is onlangs veroordeeld voor doodsbedreigingen aan het adres van een buschauffeur in Oostende. Deze veroordeling komt nadat hij eerder dit jaar bekend had de moord op de Oostendse weduwe Marleen (64) te hebben gepleegd.

Het incident dat leidde tot de doodsbedreigingen vond plaats op 28 november vorig jaar. Elvir S. probeerde met zijn vrouw en kinderen de bus te nemen, maar werd geconfronteerd met het feit dat ze geen geldig vervoersbewijs hadden. In plaats van de situatie rustig op te lossen, escaleerde het snel. Hij dreigde herhaaldelijk de buschauffeur te vermoorden en eiste dat deze naar buiten zou komen zodat hij hem kon aanvallen. Volgens het parket bespuwde hij de chauffeur ook en maakte hij racistische opmerkingen.

Dit incident weerspiegelt een zorgwekkende trend van agressie tegen buschauffeurs in de stad. Procureur Mathieu Desmet benadrukte dat het parket een nultolerantiebeleid hanteert ten aanzien van agressie tegen het openbaar vervoerspersoneel. Elvir S. heeft al tien eerdere veroordelingen opgelopen, maar lijkt zich weinig aan te trekken van de gevolgen van zijn gedrag.

Tijdens de behandeling van de zaak in juni was het opvallend dat Elvir S. weigerde vanuit de gevangenis naar het gerechtsgebouw in Brugge te worden overgebracht. Zijn advocaat kon geen verklaring geven voor deze beslissing.

Als reactie op de doodsbedreigingen eiste procureur Desmet een gevangenisstraf van één jaar en een effectieve geldboete van 1.600 euro voor Elvir S.

Deze zaak benadrukt de noodzaak om agressie tegen buschauffeurs en andere dienstverleners in Oostende serieus aan te pakken en de veiligheid van het openbaar vervoer te waarborgen.

bron: hln.be

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

2 REACTIES

  1. JP VERBEKE IK BEN HET MET JE EENS; JIJ ALS RECHTER EN minister ZOU VAN BELGIE WEER EEN TOP-LAND MAKEN. HET IS VERSCHRIKKELIJK WAT HIER GEBEURD DE LAATSTE 10JAAR ! ZORG GOED VOOR JEZELF EN MAAK ER HET BESTE VAN

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Lees meer op HON

Meest gelezen

Recent Comments