donderdag, april 25, 2024
spot_imgspot_img

Moeder van Athena, na vonnis over dodelijk ongeval in Oostende: “Rouwen en teleurstelling, maar ook onverwachte steun”

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Het hartverscheurende verhaal van Athena Spencer, die anderhalf jaar geleden tragisch om het leven kwam bij een dodehoekongeval in de buurt van Oostende, verscheen in Het Laatste Nieuws.

Het recente vonnis in de politierechtbank van Brugge heeft een dubbel gevoel achtergelaten bij Athena’s moeder, Linda De Winter. Ze vertelt over de verschrikkelijke dagen na het ongeval, haar teleurstelling in het vriendje van haar dochter, maar ook over onverwachte steun uit de gemeenschap.

Donderdag 21 april 2022 zal voor altijd in het geheugen gegrift staan van de inwoners van Oostende, nadat de 18-jarige Athena Spencer samen met haar vriendje A.P. betrokken raakte bij een noodlottig ongeval met een vrachtwagen op de Oudenburgsesteenweg in Zandvoorde. Beiden werden vervolgd voor het dodehoekongeval. Het vonnis vorige week deed truckchauffeur J.R. een celstraf van drie maanden met uitstel, een boete van 3.200 euro en een rijverbod van vier maanden oplopen. Athena’s vriend A.P. werd vrijgesproken maar kreeg een boete van 800 euro voor zijn opgefokte bromfiets.

Linda De Winter, Athena’s moeder, heeft gemengde gevoelens over het vonnis. Ze wijst op de roekeloosheid van de vrachtwagenchauffeur en de verantwoordelijkheid van A.P. als bestuurder van de bromfiets. Linda benadrukt aan hln.be : “Ik ben er zeker van dat niemand de intentie had om een ongeluk te veroorzaken, maar het is wel gebeurd en ik ben mijn dochter kwijt.”

Athena had op 18-jarige leeftijd Oost-Vlaanderen verlaten om in Oostende bij haar vriendje A.P. te gaan wonen. Linda De Winter vertelt ontroerd hoe ze nog steeds de stem van Athena in haar gedachten kan horen en hoe ze slechts één spraakberichtje van haar dochter heeft. De relatie met A.P. is sinds het proces veranderd, en niet in positieve zin. Linda betreurt het feit dat hij al haar dochters kleren weggaf en dat er lelijke woorden zijn gevallen.

In de nasleep van het ongeval voelde Linda zich vaak alleen staan. Het regelen van de begrafenis en andere praktische zaken was confronterend en moeilijk. Ze merkte op dat nabestaanden vaak aan hun lot worden overgelaten wat betreft verzekeringen en juridische kwesties. Maar daar kwam onverwachte hulp uit de moslimgemeenschap, waar Athena zich tot had bekeerd. Buren en leden van de Beverse moslimgemeenschap zamelden geld in om Linda te helpen bij de begrafenis van haar dochter.

Nu het vonnis is uitgesproken, zoekt Linda langzaamaan naar manieren om het verlies van Athena te verwerken, niet alleen voor zichzelf maar ook voor haar andere kinderen. Ze benadrukt het belang van ondersteuning om met dit verdriet om te gaan.

bron: hln.be

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Lees meer op HON

Meest gelezen

Recent Comments