zaterdag, juli 13, 2024
spot_imgspot_img

Meer mensen bezoeken ontmoetingscentra in Oostende

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Het aantal mensen dat regelmatig een bezoek brengt aan één van de negen ontmoetingscentra in hun wijk in Oostende is sinds 2019 met ruim de helft toegenomen. Bijna 4.800 mensen komen er nu regelmatig, dankzij de inspanningen van de stad om ook eenzame mensen naar de ontmoetingscentra te trekken.

De ontmoetingscentra bieden een breed scala aan activiteiten aan en serveren zelfs warme maaltijden tijdens de middag. Om de lokale horecazaken niet te benadelen, hebben de centra de prijzen voor alcoholische dranken verhoogd. Er is ook een grondige analyse gemaakt van alle wijken, zodat de activiteiten in de centra kunnen worden aangepast aan de bewoners en hun behoeften. De centra werken hiervoor samen met verschillende organisaties en verenigingen uit de wijk.

Marie Vermast, coördinator van de ontmoetingscentra in Oostende, zegt dat de centra een breed scala aan activiteiten bieden die zijn afgestemd op verschillende doelgroepen. Zo zijn er bijvoorbeeld een petanqueclub voor ouderen, taallessen voor mensen die geen Nederlands spreken en huiswerkklassen voor jongeren.

Om minder mobiele mensen te helpen, zet de stad vanaf deze zomer fietstaxi’s in bij zes ontmoetingscentra. Vrijwilligers worden gezocht om te helpen.

De stad Oostende is verheugd over het groeiende aantal mensen dat gebruik maakt van de ontmoetingscentra. Het is een bewijs dat de inspanningen van de stad en de centra werken en dat de bewoners van Oostende zich verbonden voelen met hun gemeenschap.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Lees meer op HON

Meest gelezen

Recent Comments