donderdag, april 25, 2024
spot_imgspot_img

Matthieu Bonne is begonnen met wereldrecordpoging zwemmen zonder hulpmiddelen

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Matthieu Bonne, de gedurfde ultrazwemmer uit Oostende, heeft vandaag zijn poging ondernomen om een nieuw wereldrecord te vestigen. Hij heeft de eerste kilometers van zijn ambitieuze zwemtocht in de Golf van Korinthe in Griekenland volbracht, waarbij hij vastbesloten is om zonder enige hulpmiddelen zo ver mogelijk te zwemmen.

Na een korte vertraging vanwege hevige wind en hoge golven gisteren, sprong Bonne vanmorgen om 9 uur in de zee om aan zijn epische reis te beginnen. Hoewel de aanvang veelbelovend is, ligt er nog een lange uitdaging voor hem. Zijn doel is om minstens 127 kilometer af te leggen, en dit alles zonder het gebruik van een wetsuit of sporthorloge.

foto: Matthieu Bonne (Facebook)

Op de foto’s die zijn genomen voordat hij de zee inging, zien we Bonne volledig ingesmeerd met zonnecrème. Deze voorbereiding is essentieel, aangezien de zonkracht in het water verraderlijk kan zijn. Een andere uitdaging waar hij voor staat, is het verkrijgen van voldoende voeding tijdens zijn marathonzwemtocht.

De geschatte duur van de tocht is tussen de 48 en 72 uur, wat getuigt van Bonne’s immense doorzettingsvermogen en fysieke kracht. Het is niet de eerste keer dat Bonne zijn grenzen verlegt; eerder volbracht hij reeds een indrukwekkende zwemtocht langs de Belgische kustlijn.

Het spreekt voor zich dat deze ambitieuze onderneming van Bonne niet alleen zijn vastberadenheid toont, maar ook zijn wil om de grenzen van menselijke prestaties te verleggen. We kijken vol verwachting uit naar zijn verdere voortgang in deze opmerkelijke zwemuitdaging.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Lees meer op HON

Meest gelezen

Recent Comments