zaterdag, juli 13, 2024
spot_imgspot_img

Matthieu Bonne gaat de uitdaging aan en onderneemt wereldrecordpoging

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

OOSTENDE – Een gedurfde poging om het wereldrecord voor de langste afstand non-stop zeezwemmen te verbreken staat over een maand gepland. De ambitieuze zwemmer, Matthieu Bonne, vertrekt met zijn team naar de Golf van Korinthe in Griekenland om het huidige record van 125,7 km te overtreffen. Het doel is om minstens 127 km te bereiken en de prestatie officieel te laten erkennen door de Marathon Swimmers Federation (MSF).

De huidige recordhouder is Olympische zwemmer Neil Agius, maar onze zwemmer is vastberaden om zijn naam in de boeken te zetten. De uitdaging wordt gedefinieerd als “The longest continuous, unassisted, current neutral swim along a single-segment natural route in an ocean, sea, or bay” door de MSF.

Om ervoor te zorgen dat de recordpoging wordt geregistreerd, zullen er 3 observers (officials) meereizen die toezien op de naleving van de strikte regels van de MSF. Dit omvat het dragen van geen wetsuit, het vermijden van contact met de boot, persoon of land, geen rustpauzes, het niet gebruiken van smartwatches en het niet toestaan van drijfmiddelen.

De uitdaging zal naar verwachting tussen de 50 en 72 uur duren, waarbij het lichaam van de zwemmer zwaar op de proef zal worden gesteld. Zout water, slaapdeprivatie en vermoeidheid zijn enkele van de uitdagingen waar hij mee te maken zal krijgen. De weersomstandigheden, golfslag, aanwezigheid van kwallen en mogelijke mechanische pech van de begeleidingsboot zijn allemaal factoren die het succes van het avontuur kunnen beïnvloeden.

Matthieu heeft in het verleden al indrukwekkende prestaties neergezet, waaronder het succesvol overzwemmen van het Kanaal (32 km) in 2018 en het afzwemmen van de Belgische kust (67 km) in 2020, als eerste ooit.

Dit avontuur zal echter een van de zwaarste uitdagingen worden, waarbij hij zijn grenzen zal verleggen en een ware sprong in het diepe zal maken. LAGO Brugge Olympia Sportzot en BAVET zijn de partners die hem ondersteunen tijdens dit project.

De recordpoging zal plaatsvinden op 30 augustus, met als bijkomend voordeel dat het volle maan is. Gedurende de hele zwemtocht zullen er live-updates beschikbaar zijn voor geïnteresseerden die de prestatie van Matthieu op de voet willen volgen.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Lees meer op HON

Meest gelezen

Recent Comments