vrijdag, mei 24, 2024
spot_imgspot_img

Maritieme Academie keert na 30 jaar terug naar Oostende

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Het is een historisch moment voor Oostende, want vanaf september zullen voor het eerst sinds 1992 weer studenten van de hogere zeevaartschool les volgen in onze stad. De Maritieme Academie van Antwerpen komt deels terug naar zee, met de opleiding hydrografie. Dit nieuws markeert een belangrijke stap in het behouden van maritiem talent in onze regio.

De oude Zeevaartschool, die decennialang generaties zeelui opleidde, wordt nu vervangen door het Entrepotgebouw, dat momenteel in volle restauratie is. De hydrograaf, verantwoordelijk voor de opmeting van de zeebodem en het maken van zeekaarten, krijgt hier een nieuw thuis. Dit is van groot belang voor onze stad en haar maritieme toekomst.

Een belangrijk aspect van deze terugkeer is de sterke band tussen de Maritieme Academie en de baggerbedrijven in Oostende. Deze bedrijven hebben hier een belangrijke hub, en de samenwerking tussen de academie en deze bedrijven zal van onschatbare waarde zijn voor de opleiding hydrografie.

Na jaren waarin hogeschoolopleidingen uit onze stad verdwenen, biedt de gedeeltelijke terugkeer van de Maritieme Academie een glimp van een veelbelovende toekomst. Het is een stap in de goede richting om Oostende weer op de kaart te zetten als een centrum voor maritieme opleidingen.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Lees meer op HON

Meest gelezen

Recent Comments