donderdag, juni 13, 2024
spot_imgspot_img

Man tot 2 keer toe veroordeeld voor het zwaaien met messen maar komt er goedkoop vanaf

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Een 45-jarige Oostendenaar, Fabian L., werd veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van zes maanden in verband met zijn betrokkenheid bij een caféruzie waarbij hij drie messen tevoorschijn haalde. Wat deze zaak nog zorgwekkender maakt, is het feit dat Fabian L. eerder dit jaar al veroordeeld werd voor vergelijkbare misdaden.

Het incident deed zich voor op 17 juli vorig jaar, toen Fabian L. betrokken raakte bij een ruzie in een Oostends café. Toen zijn tegenstander een kleine knuppel tevoorschijn haalde, reageerde L. met een klap. Vervolgens keerde hij huiswaarts om drie messen op te halen, bewerend dat hij ze nodig had om zichzelf te beschermen. Toen de politie arriveerde, werden er twee messen, een steakmes en een aardappelmes, bij hem aangetroffen. Het derde mes, een broodmes, had hij buiten op een terrasstoel gelegd.

Niet minder zorgwekkend is het feit dat Fabian L. al eerder in aanraking kwam met justitie. In november vorig jaar werd hij veroordeeld tot acht maanden voorwaardelijke gevangenisstraf wegens doodsbedreigingen. Hij had toen geprobeerd zijn buurman aan te vallen met twee keukenmessen, maar het slachtoffer kon ontsnappen door een glazen deur dicht te gooien. Sinds deze veroordeling leek L. zich volgens de autoriteiten aan zijn voorwaarden te houden.

De procureur vroeg in dit geval om een aanvullende gevangenisstraf onder dezelfde voorwaarden, en de verdediging verzette zich daar niet tegen. De advocate van Fabian L. benadrukte dat haar cliënt erkent dat hij het slachtoffer een duw gaf uit zelfverdediging en beweerde dat hij niemand met de messen heeft bedreigd.

Veel inwoners uiten hun bezorgdheid over de schijnbaar lichte straffen voor herhaalde gewelddadige gedragingen.

bron: hln.be

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Lees meer op HON

Meest gelezen

Recent Comments