woensdag, juli 24, 2024
spot_imgspot_img

Man riskeert maand cel voor vernielen van slagboom in Oostende

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Een 35-jarige Oostendenaar staat voor een mogelijke celstraf van een maand vanwege het vernielen van een slagboom op een parkeerplaats. Het incident deed zich voor op 18 september vorig jaar aan de Churchill-parking langs de Natiënkaai in Oostende.

De gebeurtenis

Op die bewuste dag probeerde de heer J.C. de parkeerplaats te verlaten, maar de slagboom bleef naar beneden. Het is niet duidelijk of dit te wijten was aan een onbetaalde parkeerboete of aan een defecte slagboom. Wat wel vaststaat, is dat de frustratie de overhand kreeg. Bewakingsbeelden tonen hoe de man de slagboom volledig vernielde, zodat hij met zijn auto de parkeerplaats kon verlaten.

Identificatie via camera’s

Dankzij camera’s met nummerplaatherkenning slaagde de politie er uiteindelijk in om de dader te identificeren. In zijn verhoor verklaarde J.C. dat hij in paniek raakte omdat hij zijn auto dringend nodig had voor de volgende dag.

Bij het proces verscheen J.C. echter niet voor de rechtbank. Bij verstek heeft de procureur een maand celstraf en een boete van 800 euro geëist. Het vonnis wordt verwacht op 17 oktober.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Lees meer op HON

Meest gelezen

Recent Comments