donderdag, april 25, 2024
spot_imgspot_img

Man riskeert 12 maanden cel na motorkapincident

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Een verhitte verkeersruzie in Oostende, waarbij een 52-jarige inwoner van Gistel riskeert om achter de tralies te belanden voor maar liefst 12 maanden. Jimmy V. wordt beschuldigd van een ernstig geval van verkeersagressie.

Het slachtoffer en zijn vriendin wachtten voor een brug in onze stad, toen ze onverwacht werden geconfronteerd met een witte Jaguar die op hoge snelheid naderde. Na een reeks provocaties volgde een angstaanjagende achtervolging.

Het was 31 mei vorig jaar toen een bestuurder en zijn vriendin rustig stonden te wachten voor een brug in Oostende. Plotseling doemde een witte Jaguar op die met hoge snelheid naderde. De slachtoffers reageerden door te claxonneren en gebaren te maken dat de bestuurder van de Jaguar zich roekeloos gedroeg.

Wat volgde was een achtervolgingsscène. Jimmy V. liet zich niet onbetuigd en begon de slachtoffers in zijn Jaguar te achtervolgen. Uiteindelijk dwong hij hen tot stoppen op een industrieel terrein in Oostende.

Jimmy V. sprong letterlijk op de motorkap van de Chevrolet van het slachtoffer en eiste dat de bestuurder uitstapte. De bestuurder weigerde, maar dat weerhield V. er niet van om schade aan te richten door tegen het linkerportier te schoppen, wat resulteerde in een deuk.

Het feit dat de eigenares van de Jaguar de auto aan Jimmy V. had uitgeleend, leidde tot zijn identificatie. Opvallend genoeg verscheen hij niet voor zijn verhoor, en ook op het proces was hij afwezig. Deze zaak is nog verder verontrustend gezien het aanzienlijke strafblad van V., waaronder veroordelingen voor heling, diefstal en drugsgerelateerde misdrijven.

De procureur benadrukte dat deze gebeurtenis de slachtoffers diep heeft getraumatiseerd, en dit incident schetst opnieuw de noodzaak om verkeersagressie in Oostende serieus aan te pakken.

Op 9 november wordt het vonnis uitgesproken in deze zaak

bron: hln.be

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Lees meer op HON

Meest gelezen

Recent Comments