zondag, april 21, 2024
spot_imgspot_img

Man probeert vals Lets rijbewijs om te ruilen voor Belgisch exemplaar

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Een 36-jarige Let uit Oostende heeft voor de Brugse rechtbank 80 uur werkstraf gekregen voor bezit van een vals rijbewijs. Op 7 december vorig jaar trok S.M. naar het stadhuis van Oostende om zijn Lets rijbewijs in te wisselen voor een Belgisch exemplaar.

Controle bij de bevoegde Letse instanties wees evenwel uit dat zijn rijbewijs vals was. “Ik kocht het rijbewijs tien jaar geleden voor 300 euro op het internet”, verklaarde de man aan de politie. “Hij wist niet dat het vals was”, pleitte zijn advocaat. “De verkoper had hem gezegd dat het document in Letland correct was ingeschreven. Mijn cliënt is naïef geweest.”

De procureur geloofde geen snars van het verhaal. “Iedereen weet toch dat je een rijbewijs niet op het internet kan kopen”, stelde hij. “Meneer legde geen testen af en is een gevaar op de baan.” De verdediging merkte op dat S.M. destijds zijn Letse rijbewijs zonder problemen in de rechtbank was komen afgeven na een veroordeling voor rijden door het rode licht. “Hij kreeg toen geen enkele opmerking”, klonk het.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Lees meer op HON

Meest gelezen

Recent Comments