vrijdag, mei 24, 2024
spot_imgspot_img

Man blijft in cel na aanval op fietser tijdens verkeersruzie in Oostende

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Een 37-jarige Oostendenaar, Peter B., blijft achter de tralies voor minstens nog een maand op verdenking van poging tot doodslag. Het incident dat aanleiding gaf tot zijn aanhouding vond plaats op zondag 27 augustus op het kruispunt van de Pensjagerstraat en Rosmolenstraat in Stene, Oostende.

De aanleiding? Een verhitte discussie over een recent gewijzigde verkeerssituatie, die eindigde in een gewelddadige confrontatie.

De Pensjagerstraat was onlangs omgedoopt tot een fietsstraat, maar dit leidde tot een geschil tussen de 63-jarige fietser uit Oudenburg en de 37-jarige Oostendenaar. De oudere man wees de jongere op de nieuwe verkeersregels, wat resulteerde in een verhitte discussie. De confrontatie ging zelfs zo ver dat beide fietsers ten val kwamen.

Wat volgde was schokkend: de 37-jarige Oostendenaar verloor zijn zelfbeheersing en deelde maar liefst 20 vuistslagen uit aan zijn tegenstander. Gelukkig kon een getuige tussenbeide komen om verdere escalatie te voorkomen. De politie arriveerde snel en arresteerde de agressieve man op verdenking van poging tot doodslag. Het slachtoffer, hoewel arbeidsongeschikt gedurende minstens een week, zal naar verwachting volledig herstellen van de ernstige verwondingen.

De raadkamer in Brugge heeft op vrijdagochtend de aanhouding van Peter B. opnieuw met een maand verlengd. Zijn advocaat, Randall Huysentruyt, geeft aan dat zijn cliënt spijt heeft van zijn daden, maar het is nog niet duidelijk of hij de zware aanklacht betwist. De verdediging suggereert dat het onderzoek binnenkort kan worden afgerond, waarna Peter B. zich voor de correctionele rechtbank zal moeten verantwoorden.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Lees meer op HON

Meest gelezen

Recent Comments