maandag, mei 20, 2024
spot_imgspot_img

Lichttunnel keert terug als blikvanger van vernieuwde Winter in Oostende

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

De lichttunnel in de Adolf Buylstraat in Oostende maakt na een afwezigheid van drie jaar haar glorieuze comeback. Deze betoverende lichttunnel, die de stad Oostende van 1 december tot en met 7 januari zal sieren, zal opnieuw fungeren als de ideale verbinding tussen de kerstmarkt in het Leopoldpark en de nieuwe kerstmarkt op het Wapenplein.

De lichttunnel, met een indrukwekkende lengte van meer dan 180 meter, zal de Adolf Buylstraat overspannen met meer dan 230.000 gekleurde ledlichtjes. Wat deze editie extra bijzonder maakt, is dat het publiek de kans krijgt om vooraf mee te beslissen over de muziekkeuze tijdens de dagelijkse lichtshows, waardoor elke bezoeker kan genieten van een unieke winterbeleving.

Eerder werd al aangekondigd dat Oostende deze winter niet één, maar twee betoverende kerstmarkten zal hebben. Naast het bekende “Winter in het Park” zal er ook een fonkelnieuwe kerstmarkt schitteren op het Wapenplein.

De lichttunnel heeft in het verleden al duizenden bezoekers naar “Winter in Oostende” getrokken en blijft zichzelf voortdurend vernieuwen. Zo is de verlichting omgebouwd naar energiezuinige ledverlichting, waardoor niet alleen het energieverbruik wordt verminderd, maar ook verschillende kleuren kunnen worden gebruikt voor een nog indrukwekkender visueel spektakel.

Charlotte Verkeyn, schepen van Economie, benadrukt de economische waarde van de lichttunnel voor de lokale handelaars: “De lichttunnel heeft in het verleden al bewezen van onschatbare waarde te zijn voor de handelaars in het centrum van Oostende. We zijn verheugd dat we onze handelaars dit jaar opnieuw optimaal kunnen ondersteunen.” De lichttunnel is een initiatief van Toerisme Oostende vzw en wordt gerealiseerd door de firma Verstraete, met financiële ondersteuning vanuit Economisch Huis Oostende.

bron: hln.be

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Lees meer op HON

Meest gelezen

Recent Comments