donderdag, april 25, 2024
spot_imgspot_img

Lentezon lokt meer volk naar kust tijdens pinksterweekend: 15 procent meer dagjestoeristen dan vorig jaar

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Het afgelopen pinksterweekend heeft de Belgische kust een flinke toename van dagjestoeristen mogen verwelkomen. Onder invloed van het prachtige lenteweer trokken ongeveer 270.000 mensen naar de kust, wat neerkomt op een stijging van 15 procent in vergelijking met vorig jaar.

Het provinciebedrijf Westtoer heeft de cijfers bekendgemaakt en is tevreden met de resultaten. Gedurende de drie dagen van het pinksterweekend stroomden de dagtoeristen massaal richting de kust. Vooral zaterdag en zondag waren absolute topdagen, met elk meer dan 100.000 dagtoeristen die genoten van het strand en de zee.

Naast het dagtoerisme werden er ook ongeveer 400.000 overnachtingen geboekt gedurende het verlengde weekend, wat een stijging van vijf procent betekent ten opzichte van het pinksterweekend van vorig jaar. De kusthotels melden een gemiddelde bezettingsgraad van 85 à 90 procent, wat duidt op een succesvolle periode voor de accommodaties.

Ellen Bruynoghe, regiomanager De Kust bij Westtoer, verklaart de toename van het toerisme aan de kust voornamelijk door het mooie weer. “De voorspellingen van het zonnige weer hebben een positieve invloed gehad op de boekingen. Als het mooie weer zich dan ook daadwerkelijk manifesteert, trekken nog meer dagjestoeristen naar de kust. Uit ervaring weten we dat de verlengde weekends in mei vaak drukker zijn en de start van het zomerseizoen markeren.”

Na een teleurstellende paasvakantie, waarin het toerisme aan de kust tegenvallende cijfers liet zien, is de sector verheugd dat het nu eindelijk aantrekt. “We hebben lang moeten wachten op mooi weer, maar nu is het er eindelijk. Ook voor het komende weekend wordt zonnig weer voorspeld, wat we terugzien in de boekingen”, aldus Bruynoghe.

Met het succesvolle pinksterweekend achter de rug hopen de toeristische ondernemingen aan de kust op een voortzetting van dit positieve momentum. De verwachtingen voor het zomerseizoen zijn hooggespannen en men hoopt op een florerende periode waarin toeristen in groten getale naar de Belgische kust trekken om te genieten van de zon, het strand en de vele attracties en activiteiten die de regio te bieden heeft.

bron: vrt.be

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Lees meer op HON

Meest gelezen

Recent Comments