zaterdag, juli 13, 2024
spot_imgspot_img

Lemahieu Group versterkt aanwezigheid in Nederlandse markt met overname JenoWood en JenoPly

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

De Lemahieu Group, een belangrijke speler in de hout- en platensector met hoofdzetel in Oostende, heeft aangekondigd dat ze het Nederlandse JenoWood en JenoPly zal overnemen.

Met een omzet van 18 miljoen euro zal deze overname de aanwezigheid van Lemahieu Group op de Nederlandse markt versterken en hun horizontale integratiestrategie en internationale ambities bevestigen.

Deze overname is een strategisch antwoord op de huidige marktomstandigheden en toekomstige uitdagingen in de sector en past volledig binnen de historiek en strategische visie van de Lemahieu Group. CEO Mike Lemahieu benadrukt het belang van de overname voor de verdere groei van het bedrijf: “Met de horizontale integratie van JenoWood en JenoPly binnen onze groep verankeren we onze aanwezigheid op de Nederlandse markt en garanderen we dat we een loyale leverancier blijven voor onze klanten. Dit is een proactieve en belangrijke stap in de verdere groei van onze groep.”

Dave van der Werff, oprichter en CEO van JenoWood en JenoPly, blijft met veel passie aan het roer en is verheugd over de overname: “Lemahieu Group is een familiebedrijf met zeer veel passie voor het product ‘hout’. Door de overname kunnen wij de sterke groei van de afgelopen jaren verderzetten en onze marktpositie vergroten.”

De Lemahieu Group werd opgericht in 1932 en is uitgegroeid tot een gevestigde waarde in de hout- en platensector. Met hun hoofdzetel in Oostende en vestigingen in Gent en een dochteronderneming LDCwood® (producent van ThermoWood®) hebben ze een omzet van 125 miljoen euro. Deze overname zal dus een belangrijke rol spelen in de verdere groei van het bedrijf.

Deze overname zal ook een belangrijke impact hebben op de stad Oostende, waar de hoofdzetel van de Lemahieu Group gevestigd is. Als belangrijke speler in de hout- en platensector is de Lemahieu Group een belangrijke werkgever in de stad en zorgt ze voor de nodige economische activiteit. Met deze overname zullen ze hun aanwezigheid op de Nederlandse markt versterken en zo ook de internationale uitstraling van de stad Oostende vergroten.

Al met al is deze overname dus niet alleen belangrijk voor de Lemahieu Group zelf, maar ook voor de stad Oostende en de hele hout- en platensector.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Lees meer op HON

Meest gelezen

Recent Comments