vrijdag, mei 24, 2024
spot_imgspot_img

Leegloop bij KV Oostende: dit elftal zien we niet meer terug aan zee

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

KV Oostende staat voor een drukke zomermercato met maar liefst elf contracten die aflopen. Het lijkt erop dat een groot deel van het elftal volgend seizoen niet meer terug te zien zal zijn aan de Belgische kust. De club, die vorig seizoen nog in de Jupiler Pro League speelde, degradeerde naar de Challenger Pro League. Voor veel spelers is dit een reden om op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging op het hoogste niveau.

Guillaume Hubert, die drie seizoenen bij KV Oostende speelde, neemt afscheid van de club. Ook Dillon Phillips lijkt niet te willen spelen in de Challenger Pro League en Osaze Urhoghide is te duur om te behouden. Daarnaast keert Mateo Barac terug naar Rusland en neemt Brecht Capon afscheid van het profvoetbal.

Jordy Schelfhout, een jeugdproduct van KV Oostende, kreeg nooit een volwaardige kans bij de club en zal hoogstwaarschijnlijk ook niet terugkeren. Ook Pierre Dwomoh, gehuurd van Antwerp, maakte weinig indruk en keert terug naar zijn moederclub. Cameron McGeehan, Indy Boonen en Kelvin Arase, die respectievelijk op zoek gaan naar een nieuwe uitdaging op het hoogste niveau, zonder contract zitten en terugkeren naar hun moederclub in Duitsland, maken het lijstje van vertrekkende spelers compleet.

Er is wellicht nog wel interesse in Fraser Hornby, die dit seizoen acht keer wist te scoren voor KV Oostende. De aanvaller heeft nog een jaar contract bij zijn moederclub Stade de Reims en kan rekenen op belangstelling van andere clubs vanwege zijn aanvaardbare statistieken.

KV Oostende zal dus op zoek moeten gaan naar versterkingen om het komende seizoen weer mee te kunnen doen in de Challenger Pro League. Of de club erin zal slagen om voldoende kwaliteit binnen te halen om terug te kunnen keren naar het hoogste niveau, zal de toekomst uitwijzen.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Lees meer op HON

Meest gelezen

Recent Comments