donderdag, april 25, 2024
spot_imgspot_img

KV Oostende benoemt Nils Vanneste als nieuwe sportief directeur

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

KV Oostende heeft op maandag aangekondigd dat Nils Vanneste de nieuwe sportief directeur wordt. Het nieuws werd bekendgemaakt op de website van de kustploeg. Vanneste bekleedde de afgelopen vijf jaar de functie van sportief jeugddirecteur bij KVO. Hij neemt de verantwoordelijkheden over van de vertrokken Franse CEO Gauthier Ganaye.

“Met de aanstelling van Nils Vanneste hebben we een sportief manager gekozen die de club en de competitie goed kent, en de afgelopen jaren uitstekend werk heeft verricht binnen onze jeugdopleiding. Dit blijkt onder andere uit het behalen van de titel met de U21 en de finaleplaatsen in de beker met zowel de U21 als de U18”, legde de Raad van Bestuur van KVO uit in een verklaring. “Onze jeugdafdeling functioneert als een goed geoliede machine en heeft talloze jonge spelers naar het A-team zien doorstromen. Nils beschikt over uitgebreide kennis van het Belgische jeugd- en U21-voetbal, en we zijn ervan overtuigd dat hij in staat zal zijn om jonge Belgische spelers aan te trekken naar KVO.”

Volgend seizoen zullen twee tot drie teams uit de Challenger Pro League promoveren naar de Jupiler Pro League. “We moeten van deze gelegenheid gebruikmaken om direct terug te keren naar 1A”, aldus de club. “Maar we moeten nederig blijven en de komende maanden hard werken. We erkennen dat er fouten zijn gemaakt en nemen hier ook de verantwoordelijkheid voor. Met concrete acties willen we het vertrouwen van iedereen terugwinnen, te beginnen met het opzetten van een nieuwe sportieve structuur met een sterke lokale identiteit.”

De spelers van KVO zijn op maandag begonnen met de trainingen. Er is nog geen nieuwe trainer aangesteld na het vertrek van de Oostenrijkse hoofdtrainer Dominik Thalhammer. Vorig seizoen eindigde Oostende als zestiende in de Jupiler Pro League en degradeerde daardoor naar 1B.

Naast de aanstelling van Nils Vanneste kondigde KVO op maandag ook wijzigingen in het bestuur aan. Aandeelhouder Krishen Sud treedt toe tot het bestuur, ter vervanging van Paul Conway van minderheidsaandeelhouder PMG. Er wordt tevens gezocht naar een nieuwe CEO.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Lees meer op HON

Meest gelezen

Recent Comments