vrijdag, mei 24, 2024
spot_imgspot_img

Kooivechter krijgt werkstraf na aanval met kaakbeenbreuk in bijzijn van 6-jarig dochtertje

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

OOSTENDE – Een 26-jarige kooivechter uit Oostende heeft in hoger beroep een werkstraf gekregen voor een daad van zinloos geweld. Islam A., die eerder al veroordeeld was voor vergelijkbare incidenten, kreeg een nieuwe kans van het hof.

Op 17 april 2021 raakte Islam A. betrokken bij een confrontatie in de Sint-Paulusstraat in Oostende. Het slachtoffer was aan het winkelen met zijn vrouw en hun zesjarige dochtertje. Een verhitte discussie ontstond, waarna het gezin besloot weg te lopen. Toen ze even verderop op een bankje gingen zitten, dook A. plotseling weer op en viel het slachtoffer zonder enige aanleiding aan. Hij sloeg de man tegen de grond en schopte hem in het gezicht, allemaal voor de ogen van zijn dochter en partner. Vervolgens wandelde A. rustig weg.

Het slachtoffer liep een gebroken neus en kaakbeen op en was twee weken arbeidsongeschikt. A. werd veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf, maar hij was niet aanwezig tijdens het proces. Na verzet werd de straf teruggebracht tot 18 maanden. Dit was echter niet de eerste keer dat A. gewelddadig gedrag vertoonde. Op 11 oktober 2021 schold hij een willekeurige man en zijn vriendin uit terwijl hij op zijn elektrische step door Oostende reed. De man reageerde, waarna A. zich omdraaide en hem tegen de grond sloeg. Het slachtoffer moest een operatie ondergaan aan zijn rechterpink en was anderhalve maand arbeidsongeschikt.

Advocaat Yen Buytaert erkent dat A., die MMA (Mixed Martial Arts) beoefent bij het Ostend Fighting Team, een probleem heeft met agressie. “Hij is zich bewust van zijn fout en ontvangt momenteel begeleiding.” Het hof besloot hem daarom nog een kans te geven en zette de 18 maanden gevangenisstraf voor het incident in de Sint-Paulusstraat om in een werkstraf van 200 uur. Als hij deze niet volbrengt, zal hij twee jaar naar de gevangenis moeten.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Lees meer op HON

Meest gelezen

Recent Comments