zaterdag, juli 13, 2024
spot_imgspot_img

Koeltechnicus (53) voorwaardelijk vrij in onderzoek naar kunstdiefstallen

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

OOSTENDE – Een 53-jarige man uit Waasmunster is voorwaardelijk vrijgelaten in een onderzoek naar een reeks kunstdiefstallen, waaronder twee in onze stad. D.D., de verdachte, sloeg onder meer toe in de bekende meubel- en designwinkel Design Oostende.

Het begon allemaal op 20 november 2022, toen de Oost-Vlaamse koeltechnicus voor het eerst Design Oostende bezocht. Na zijn vertrek ontdekte het personeel dat een waardevol bronzen beeldje van de Italiaanse kunstenares Raffaella Benetti uit de toonzaal was verdwenen. De waarde van dit kunstwerk bedroeg maar liefst 3.750 euro. De lokale politie van Oostende startte onmiddellijk een onderzoek, maar maakte aanvankelijk weinig vooruitgang.

Opmerkelijk genoeg was het de dief zelf die het onderzoek in een stroomversnelling bracht. Eind juli keerde hij namelijk terug naar Design Oostende en nam hij een beeldje van 6.900 euro mee, ditmaal van de Oostendse kunstenaar Olivier Pauwels. En alsof dat nog niet genoeg was, ging hij op 4 augustus tijdens de Nacht van het Zoute ervandoor met een kunstwerk ter waarde van 13.500 euro uit de Absolute Art Gallery in Knokke.

De politie van Oostende slaagde er uiteindelijk in om de kunstdief op 11 augustus te arresteren. Bij een huiszoeking in zijn woning werden tal van kostbare kunstvoorwerpen teruggevonden. Het verdere onderzoek zal moeten uitwijzen of al deze kunstwerken gestolen waren en voor hoeveel strafbare feiten D.D. precies verantwoordelijk is.

In afwachting van verdere ontwikkelingen in deze zaak heeft de Brugse raadkamer dinsdagmorgen besloten om de vijftiger voorwaardelijk vrij te laten. Opvallend is dat het Brugse parket geen beroep aantekent tegen deze beslissing.

bron: hln.be

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Lees meer op HON

Meest gelezen

Recent Comments