donderdag, april 25, 2024
spot_imgspot_img

Kleindochter riskeert jaar cel voor plunderen bankrekening 81-jarige grootmoeder

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Een 25-jarige vrouw uit Oostende staat terecht voor het plunderen van de bankrekening van haar 81-jarige grootmoeder, waarbij ze een jaar gevangenisstraf riskeert. De zaak kwam aan het licht nadat het bejaarde slachtoffer zelf een klacht indiende, maar inmiddels is zij overleden.

J.S. beweerde dat ze de bankrekening en bijbehorende pincode had gekregen van haar grootmoeder om kleine aankopen voor haar te doen. In het voorjaar van 2020 ging de toen 81-jarige dame echter naar de politie nadat ze een betalingsopdracht wilde doen en ontdekte dat haar saldo ontoereikend was, zo verklaarde de procureur.

Verder onderzoek bracht aan het licht dat de bankrekening van het bejaarde slachtoffer volledig was leeggehaald. Tussen 20 en 25 januari 2020 werd in Oostende in totaal 1.430 euro opgenomen, verdeeld over 18 transacties op verschillende locaties. Op camerabeelden was te zien hoe J.S. de feiten pleegde en ze heeft dit ook zelf toegegeven.

Bij de behandeling van de zaak was de vrouw zelf niet aanwezig in de rechtbank. Haar advocaat, Mathieu Langerock, verklaarde tegenover de rechter dat ze geseind stond en bang was om gearresteerd te worden. De verdediging drong aan op een milde straf. Er waren geen partijen die zich burgerlijke partij stelden tijdens het proces. Ondertussen is de grootmoeder van J.S. overleden. Het vonnis wordt op 22 juni uitgesproken.

bron: hln.be

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Lees meer op HON

Meest gelezen

Recent Comments