zondag, april 21, 2024
spot_imgspot_img

Kaaistraat blijft afgesloten vanwege instortingsgevaar woning, dringende maatregelen genomen

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Gisteren werd de Kaaistraat 55 in Oostende afgesloten vanwege het instortingsgevaar van een nabijgelegen woning. Op verzoek van de Stad werd een stabiliteitsingenieur ingeschakeld, die bevestigde dat het pand in zeer slechte staat verkeert, met name de scheefstaande topgevel vormt een groot risico op instorting.

Om de veiligheid van omwonenden en passanten te waarborgen, is de straat tijdelijk afgesloten.

Op 26 juli heeft burgemeester Tommelein besloten om onmiddellijk actie te ondernemen. Een aannemer zal de volgende werken uitvoeren:

  1. Het schoren van de erker in de voorgevel met minstens 5 schoren van 3 ton.
  2. Het afbreken van de losgescheurde topgevel op de derde verdieping en de bijhorende dakstructuur, om onmiddellijk instortingsgevaar te voorkomen.

Deze werken worden met spoed en voorzichtigheid uitgevoerd. Zodra de werkzaamheden zijn voltooid, zal de veiligheidsperimeter worden verkleind, waardoor plaatselijk verkeer weer mogelijk is en het voetpad aan de overkant van het pand weer toegankelijk zal zijn.

Het pand is al geruime tijd verwaarloosd en staat al enkele jaren op het leegstandsregister. Na een lang proces heeft de rechtbank onlangs besloten dat het pand binnenkort openbaar verkocht kan worden.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Lees meer op HON

Meest gelezen

Recent Comments