donderdag, juni 13, 2024
spot_imgspot_img

Jumbo-werknemer uit Oostende veroordeeld voor diefstal van PaySafe-kaarten: 8 maanden cel

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Een 24-jarige man uit Oostende is veroordeeld tot 8 maanden cel, waarvan de helft voorwaardelijk, wegens diefstal van loon. De man, E.D., werkte bij de Jumbo-supermarkt in Oostende toen hij er vandoor ging met 1.000 euro aan PaySafe-kaarten. De rechter omschreef hem als “geen rekkenvuller, maar een zakkenvuller”.

E.D. was eerder op 23 december 2021 al veroordeeld wegens fraude met computers. Destijds kreeg hij een werkstraf van 60 uur omdat hij zonder toestemming voor 2.900 euro aankopen had gedaan met de bankkaart van een vrouw met een motorische beperking. Terwijl hij nog bezig was met het uitvoeren van zijn werkstraf, werkte hij in het najaar van 2022 bij Jumbo in Oostende als kassamedewerker en rekkenvuller.

Op 23 november werd E.D. rond 15 uur betrapt bij de kassa. Op camerabeelden was te zien hoe hij 10 PaySafe-kaarten ter waarde van 100 euro in het scansysteem bracht, ze niet betaalde en onder de kassa legde. Nadat zijn dienst om 20 uur was afgelopen, stopte E.D. de kaarten in zijn broekzak en nam ze mee naar huis. Pas de volgende dag werd de diefstal ontdekt toen er een tekort van 1.000 euro in de kassa werd geconstateerd.

De beklaagde werd direct ontslagen. In zijn verhoor bekende hij dat hij om dezelfde reden ook al bij zijn vorige werkgever, Colruyt in Aalter, was weggestuurd. Tijdens het proces was E.D. afwezig, maar zijn bewindvoerder vertelde de rechter dat hij inmiddels nieuw werk heeft gevonden bij een Action- en Kruidvat-filiaal. “Hij is geen rekkenvuller, maar een zakkenvuller”, merkte de rechter scherpzinnig op.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Lees meer op HON

Meest gelezen

Recent Comments