zaterdag, juli 13, 2024
spot_imgspot_img

Jongeman (20) overleden nadat hij in de problemen kwam in zee

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Oostende – Zaterdagavond raakte een 20-jarige jongeman in de problemen tijdens het zwemmen in zee in Oostende. Ondanks de inspanningen van zijn vrienden om hem uit het water te halen, moesten de hulpdiensten tussenbeide komen. Het slachtoffer, afkomstig uit Brussel, werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht en overleed daar in de loop van de nacht. “Het was op die plaats de hele dag al erg gevaarlijk”, aldus hoofdredder Levy Meyer na het incident.

De jongeman kreeg nog eerste hulp op het strand, maar overleed later in het ziekenhuis.

Even na 19.30 uur zwom de jongeman met vrienden nabij de Westelijke Strekdam in Oostende. Plotseling kwam hij in de problemen, waarop de brandweer en politie onmiddellijk massaal ter plaatse kwamen.

Met de hulp van de hulpdiensten werd het slachtoffer uit het water gehaald en ter plaatse behandeld. Vervolgens werd hij naar het ziekenhuis vervoerd. Zijn toestand bleek zorgwekkend. “Het slachtoffer verkeert in levensgevaar”, bevestigde An Berger, woordvoerster van de federale politie, op zaterdagavond. “Enkele vrienden hebben nog geprobeerd om de jongeman te redden en zijn hierbij lichtgewond geraakt.”

Op zondagochtend kwam het gevreesde nieuws. “De jongeman is afgelopen nacht overleden”, meldt Berger. “De omstandigheden van zijn overlijden worden verder onderzocht. We zullen bekijken hoe en waardoor hij in de problemen is gekomen in het water.”

Rode zone Tijdens het incident waren er geen strandwachters meer aanwezig. “Onze post was al gesloten”, aldus hoofdredder Levy Meyer. “Het is echter al de hele dag erg gevaarlijk op die plek. Door de wind en stroming in de richting van de strekdam belanden zwemmers daar vaker in de problemen. Het gebied rond de strekdam was de hele dag een rode zone en zwemmers waren daar niet toegestaan.”

Vlak voor de zomer raakten twee 16-jarigen ook in de problemen nabij de Westelijke Strekdam. Ook zij moesten uit zee gered worden, maar verkeerden in goede gezondheid. Burgemeester Bart Tommelein (Open Vld) waarschuwde toen al voor de gevaren van de zee. “Ga alleen het water in op bewaakte stranden en blijf altijd waakzaam”, benadrukte hij.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Lees meer op HON

Meest gelezen

Recent Comments