maandag, mei 20, 2024
spot_imgspot_img

Jonge man uit Bredene riskeert celstraf voor seksueel misbruik van minderjarig meisje

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

In de Brugse rechtbank staat een 21-jarige Afghaanse man uit Bredene terecht voor de verkrachting van een zestienjarig meisje. Het parket beweert dat het slachtoffer volledig gedesoriënteerd was nadat F.A. haar xtc en alcohol had gegeven.

Op de nacht van 11 op 12 juni vorig jaar ging het zestienjarige slachtoffer samen met twee vriendinnen op stap. Bij hun terugkeer naar Oostende belandden de meisjes in het huis van F.A. In Bredene. Volgens het openbaar ministerie kregen ze daar xtc aangeboden. “De vriendinnen vertrokken en lieten het slachtoffer volledig gedesoriënteerd achter”, verduidelijkte procureur Mike Vanneste. “De beklaagde dronk alcohol met haar en beloofde haar ook nog cannabis als ze met hem mee zou gaan naar zijn slaapkamer.”

In de slaapkamer begon F.A. het meisje te betasten en uiteindelijk had hij ook seks met haar. Het slachtoffer verliet vervolgens de woning en nam de tram naar Oostende, waar ze aan een van haar vriendinnen vertelde dat ze verkracht was. “Ze kon zich niet verweren omdat ze zwaar onder invloed was”, vervolgde de procureur. “Tijdens zijn verhoor draaide de beklaagde de rollen om en beweerde hij dat het meisje het initiatief nam en hem als eerste begon te betasten.”

De procureur eiste een celstraf van veertig maanden voor F.A. “Hij heeft het slachtoffer in een kwetsbare toestand gebracht en heeft vervolgens misbruik gemaakt van de situatie,” verklaarde hij. De advocaat van F.A. beweerde echter dat het meisje helemaal niet zo gedesoriënteerd was. “Mijn cliënt heeft haar één pil gegeven en is bereid hiervoor verantwoordelijkheid te nemen”, pleitte advocaat Nicolas Segaert-Vanden Bussche. “Maar er was geen sprake van verkrachting. Het meisje was niet zo gedesoriënteerd als ze beweert. Ze kon namelijk elk detail nauwkeurig navertellen. Het was zijzelf die op seks aanstuurde.”

Voor het bezit van drugs en het verstrekken van xtc aan een minderjarige vroeg F.A. om een werkstraf. De jongeman kreeg begin februari al een werkstraf voor drugsbezit en zit momenteel in de gevangenis op verdenking van drugshandel. De rechtbank zal op 12 juni uitspraak doen.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Lees meer op HON

Meest gelezen

Recent Comments