maandag, mei 20, 2024
spot_imgspot_img

Jonge drugskoerier gevat in Oostende door kapot fietslicht

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

OOSTENDE – Een 20-jarige man uit Luik, Martin S., werd door de Brugse rechtbank veroordeeld tot 200 uur werkstraf vanwege zijn betrokkenheid als drugskoerier. Het verhaal onthult een reeks slordige fouten die hem uiteindelijk in de problemen brachten.

Op 6 oktober vorig jaar werd Martin S. in Oostende door de politie staande gehouden terwijl hij zonder verlichting op de weg reed, hoewel er een fietspad beschikbaar was. In zijn rugzak ontdekten de agenten maar liefst 4.430 euro contant geld, 111 gram heroïne en 6,7 gram cocaïne, allemaal verborgen in sokken. S. beweerde dat hij de rugzak tegen betaling van Luik naar Oostende had gebracht, met de instructie om hem ’s avonds weer op te halen en terug te brengen naar Luik.

Wat dit verhaal nog opmerkelijker maakt, is dat S. eerder al in het vizier van de autoriteiten was gekomen. Op 25 september had de receptionist van een hotel in Oostende de politie ingelicht nadat hij meer dan een halve kilogram heroïne had aangetroffen in een kamer die door S. was gehuurd. Op dat moment was de jongeman echter spoorloos verdwenen.

Na zijn arrestatie zat S. twee maanden in voorhechtenis. Hij beweerde dat hij al bijna een maand drugs vervoerde voor een ‘derde’ partij vanwege financiële problemen. Hij ontving instructies en leveringsadressen via Snapchat, maar weigerde de naam van zijn dealer prijs te geven. De rechtbank hield echter rekening met zijn blanco strafblad.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Lees meer op HON

Meest gelezen

Recent Comments