donderdag, april 25, 2024
spot_imgspot_img

Jaar cel gevorderd voor gewelddadige afpersing van minderjarige in Gistel

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

In een zaak voor de Brugse strafrechter werden twee 18-jarigen uit Gistel en Oostende aangeklaagd voor de brute afpersing van een minderjarige jongen. De gewelddadige confrontatie vond plaats op 29 november 2022 op de Markt van Gistel.

De aanklacht luidde dat het slachtoffer berichten had gestuurd naar de vriendin van een van de beklaagden, wat leidde tot een schokkende reeks gebeurtenissen.

Het slachtoffer, dat hardhandig werd aangepakt, kreeg rake klappen en werd gedwongen om zijn jas en heuptasje af te geven. Het hele incident werd bovendien opgenomen op camerabeelden. Het openbaar ministerie heeft een jaar gevangenisstraf geëist in deze zaak.

De feiten werden snel opgelost dankzij de camerabeelden, waarop te zien was dat A.B., een inwoner van Gistel, het slachtoffer intimideerde en dat C.B. uit Oostende hem dwong zijn eigendommen af te geven. De verdediging argumenteerde dat A.B. wraak wilde nemen vanwege de berichten naar zijn vriendin, waardoor hij beweerde dat hij “de kluts kwijt was.” C.B. werd volgens zijn advocaat meegesleept door zijn medebeklaagde.

De verdediging stelde voor om voor beide beklaagden opschorting van straf uit te spreken.

Dit incident werpt opnieuw licht op de problemen van geweld en agressie binnen onze stad. Hoewel we hopen op een rechtvaardige afloop in deze zaak, moeten we ons blijven inspannen om geweld en intimidatie te bestrijden en onze stad veiliger te maken voor iedereen.

bron: focus – wtv

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

1 REACTIE

  1. Ja geweld intimidatie pestgedrag bestrijden.
    Als jezelf slachtoffer bent probeer je gewoon recht te blijven en hopen dat ze je gerust laten. Voor je een stap zet moet je al heel diep zitten. Alhoewel in dit geval heeft het slachtoffer geluk dat er camera’s waren!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Lees meer op HON

Meest gelezen

Recent Comments