maandag, mei 20, 2024
spot_imgspot_img

Inbreker steelt meer dan €1.000 cash en tabakswaren na spectaculaire inbraak in tankstation

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

OOSTENDE – Een 39-jarige Roemeense inbreker heeft op opvallende wijze ingebroken in een tankstation in Oostende, waarbij hij een gat in de muur van het gebouw maakte. Hij wist zo meer dan €1.000 aan contant geld en tabakswaren buit te maken.

De verdachte, G.B., werd veroordeeld tot een werkstraf van 180 uur. Eerder was hij betrokken bij een inbraakpoging in Brugge.

Op 8 juni vorig jaar maakte de inbreker met behulp van een moker en een hamer een gat in de muur aan de achterzijde van een Esso-tankstation in Oostende. Op deze manier kreeg hij toegang tot de kantoren. Met een slijpschijf forceerde hij de kluis en nam vervolgens de benen met €632 aan contant geld en €663 aan tabakswaren. Op de camerabeelden was te zien dat de verdachte een pet droeg en vluchtte in een Audi.

Het voertuig stond op naam van G.B. (39) uit Oostende en bleek drie dagen eerder betrokken te zijn geweest bij een inbraakpoging in een tankstation in Brugge. Daar trapte de Roemeense inbreker de glazen toegangsdeur in, maar vluchtte toen het rookalarm afging. Bij een huiszoeking in het appartement van de verdachte troffen de onderzoekers een pet aan met rode kleurstof, vermoedelijk afkomstig van bakstenen. Ook werden schoenen en kleding gevonden die sterk leken op die van de dader op de camerabeelden.

G.B. bekende beide inbraken tijdens het onderzoek. Hij verklaarde dat hij de misdrijven uit financiële noodzaak pleegde en betuigde spijt. Tijdens het onderzoek werd de Roemeense inwoner van Oostende ook gelinkt aan de diefstal van een robotmaaier op het terrein van het bedrijf Decomac. Op het proces gaf G.B. ook deze feiten toe. Het parket eiste 20 maanden gevangenisstraf, maar zijn advocaat Klaas Van Dorpe pleitte met succes voor een werkstraf. Uiteindelijk werd de inbreker veroordeeld tot 180 uur werkstraf. Als hij deze niet uitvoert, hangt hem alsnog een gevangenisstraf van 20 maanden boven het hoofd.

bron: hln.be

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Lees meer op HON

Meest gelezen

Recent Comments