zaterdag, juli 13, 2024
spot_imgspot_img

Inbraken in Oostendse horecazaken: Negende keer voor één uitbater

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

In de nacht van vrijdag op zaterdag hebben inbrekers opnieuw hun slag geslagen in verschillende horecazaken langs de Zeedijk in Oostende. De uitbaters ontdekten de inbraken op zaterdagochtend en waren geschokt door de schade die was aangericht. Het was zelfs al de negende keer dat één van hen slachtoffer werd van inbraak.

De inbrekers lijken vooral uit te zijn op geld en waardevolle spullen. Bij één van de cafés werd ongeveer honderd euro aan kleingeld gestolen. Bij een restaurant werd het kassasysteem opengebroken en verdween het startgeld dat net bij de bank was gehaald. Daarnaast braken de daders de inkomdeur aan de buitenzijde en het glas van de deur in de veranda aan diggelen om binnen te komen. Op die manier brachten ze op drie plaatsen schade aan.

Op camerabeelden is te zien dat er twee jongemannen betrokken waren bij de inbraken. De daders lijken zich niet te storen aan de aanwezigheid van de camera’s en zijn op de beelden goed te zien. Eén van de uitbaters merkte op dat de inbrekers zelfs een kaars gebruikten om licht te maken in de zaak in plaats van een zaklamp. Als ze de kaars hadden weggegooid tijdens hun vlucht, had dat tot nog grotere schade kunnen leiden.

Het is niet de eerste keer dat de horecazaken langs de zeedijk in Oostende doelwit zijn van inbrekers. Bij één van de uitbaters was het al de negende keer dat ze slachtoffer werden. Ze hadden daarom een camerasysteem geïnstalleerd, maar dat lijkt niet te helpen. De inbrekers blijven terugkomen.

De politie is een onderzoek gestart naar de inbraken en heeft de nodige vaststellingen gedaan bij de betrokken horecazaken. Het labo van de Federale Politie komt nog ter plaatse om een sporenonderzoek te verrichten. Ondertussen zullen de uitbaters moeten proberen om de schade te herstellen en hun zaak weer op te starten. Ze hopen alvast dat er snel een einde komt aan deze inbraakgolf in Oostende.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Lees meer op HON

Meest gelezen

Recent Comments