maandag, mei 20, 2024
spot_imgspot_img

Illegale Algerijn veroordeeld tot 8 maanden cel voor diefstallen op Maatjesfestival in Oostende

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Een 22-jarige Algerijn, Islam S., werd veroordeeld tot 8 maanden cel voor een reeks diefstallen die plaatsvonden in Oostende, waaronder op het Maatjesfestival. Het festival, dat op 16 juni dit jaar op het Vissersplein in Oostende werd gehouden, was het toneel van enkele ongelukkige diefstallen, waarbij de organisator en een vrijwilligster het slachtoffer werden.

Tijdens het evenement op het Maatjesfestival werd een vrijwilligster bestolen van haar smartphone, terwijl de organisator ook zijn gsm verloor, met daarin zijn twee bankkaarten. Een dag later vond in café Copador nog een diefstal plaats, waarbij een dief de portefeuille van een klant buitmaakte. Dankzij de oplettendheid van de café-uitbater kon de dader worden opgepakt ter hoogte van het Monacoplein. Bij de arrestatie werden verschillende gestolen voorwerpen aangetroffen, en tijdens een fouille ontdekte de politie zelfs twee gestolen bankkaarten die de dader tussen zijn bilspleet had verstopt.

Het bleek echter niet te eindigen met deze diefstallen. Op 17 juni stal Islam S. nog een derde smartphone in Oostende. Bovendien had hij dezelfde dag nog drie aankopen gedaan met de gestolen bankkaarten van de organisator van het Maatjesfestival. Hij bestelde voor 6 euro eten in frituur Oldham, voor 2,80 euro aan drank in café Hemingway en kocht voor 29,50 euro aan producten in een nachtwinkel.

Aanvankelijk ontkende de beklaagde bij de politie betrokken te zijn geweest bij de diefstallen, maar tijdens een tweede verhoor legde hij bekentenissen af. Hij gaf aan dat zijn bedoeling was om de gestolen gsm’s te verkopen. De verdediging verzocht om een straf met uitstel, maar de rechter achtte dit ongepast en legde de illegaal een effectieve celstraf van 8 maanden en een boete van 800 euro op.

bron: hln.be

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

1 REACTIE

  1. Hoe kan men een illegaal een straf opleggen ? Ze zeggen het toch zelf : illegaal !!! Dus de enige straf bij zulke personen is : TERUGSTUREN

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Lees meer op HON

Meest gelezen

Recent Comments