donderdag, juni 13, 2024
spot_imgspot_img

Iconisch supporterscafé van KV Oostende heeft nieuwe uitbaters

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Mario Ureel (46) en Vanessa De Groote (42) hebben het bekende supporterscafé van de KV Oostende, Café den As, overgenomen. Afgelopen zaterdag openden ze de zaak voor het eerst onder hun beheer. Het was een droom die uitkwam voor de twee, die besloten om samen te werken om hun visie te realiseren en hun eigen stempel te drukken op het café.

Vanessa heeft bijna haar hele leven in de caféwereld gewerkt en kreeg het caféleven met de paplepel ingegoten. Haar moeder Christine heeft 38 jaar lang Café Sportiva in de Mariakerkelaan uitgebaat. Vanessa groeide op in het café en leerde er de knepen van het vak. Ze stond er vaak achter de toog als haar moeder ziek was. Het was voor haar dan ook een grote wens om het levenswerk van haar moeder voort te zetten.

Helaas moest Vanessa afscheid nemen van haar droom toen het gebouw waar Café Sportiva gevestigd was, verkocht werd. Het nieuws sloeg in als een bom, maar Vanessa en Mario lieten zich niet uit het veld slaan. Ze gingen op zoek naar een nieuwe uitdaging en zagen in Café den As de ideale kans om hun passie voor de horeca voort te zetten.

De nieuwe eigenaren zijn vastbesloten om hun eigen draai te geven aan het café. Mario en Vanessa hebben ervaring in de horeca, maar willen Café den As toch vernieuwen en verbeteren. Ze willen het café nog meer laten bruisen en een ontmoetingsplek maken voor supporters van KV Oostende en andere sportclubs. Het is hun doel om het café te laten uitgroeien tot een begrip in de regio.

Het duo hoopt dan ook om in de toekomst nog meer sportclubs aan te trekken en het succes van de voormalige uitbaters te evenaren. Ze willen de sfeer en gezelligheid behouden die Café den As kenmerkt, maar ook nieuwe elementen toevoegen die aansluiten bij de wensen van de huidige en toekomstige gasten. Zo willen ze bijvoorbeeld de kaart uitbreiden met streekgerechten en drankjes en regelmatig thema-avonden organiseren.

Vanessa en Mario zijn geen koppel, maar goede vrienden. Ze hebben elkaar leren kennen toen Mario als klant regelmatig in Café Sportiva kwam. Vanessa en Mario klikten meteen en toen het idee ontstond om Café den As over te nemen, hoefden ze niet lang na te denken. Vanessa werkt parttime op de dienst Burgerzaken in het Oostendse Stadhuis en Mario is arbeider bij Daikin. Ze combineren hun werk met het uitbaten van het café en wisselen elkaar af. Als ze allebei niet kunnen, staat de nonkel van Vanessa in het café.

Al met al zijn de nieuwe eigenaren van Café den As vastberaden om er een succes van te maken. Ze willen het café verder laten groeien en uitgroeien tot een ontmoetingsplaats voor sportliefhebbers en gezelligheidzoekers. De toekomst van Café den As ziet er dus rooskleurig uit.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Lees meer op HON

Meest gelezen

Recent Comments