zaterdag, juli 13, 2024
spot_imgspot_img

Hoteluitbater uit Oostende veroordeeld tot 6 maanden cel voor uitkeringsfraude

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Een 48-jarige man uit Oostende heeft een gevangenisstraf van 6 maanden gekregen wegens uitkeringsfraude. De man ontving meer dan 15.000 euro aan werkloosheidsuitkeringen, terwijl hij in werkelijkheid uitbater was van hotel Le Parisien in Oostende.

De man werd betrapt tijdens een controle in de ontbijtzaal van het hotel op 14 juli 2021. Hij beweerde dat hij slechts twee weken eerder uitbater was geworden en dat hij de RVA had geïnformeerd dat hij niet meer zou stempelen. Hij beweerde ook van plan te zijn om het hotel over te nemen. Maar onderzoek toonde aan dat hij sinds oktober 2018 niet meer geregistreerd stond als zelfstandige en dat hij sinds maart 2020 werkloosheidsuitkeringen ontving. Zelfs op de dag van de controle had hij nog gestempeld.

Volgens de zaakvoerder van het hotel had de man sinds maart tot april 2020 de dagelijkse leiding, het personeelsbeleid en de administratie van het hotel op zich genomen en daarvoor 5.000 euro per maand gefactureerd. In anderhalf jaar tijd ontving hij ook 15.700 euro aan werkloosheidsuitkeringen. Bij een nieuw verhoor in september vorig jaar bekende de man dat hij had gelogen. Hij werkt nu als maître d’hôtel in loondienst.

De rechter hield rekening met de eerdere veroordelingen van de man voor sociale inbreuken en misbruik van vertrouwen. Aan de andere kant merkte de rechter op dat de man al een afbetalingsplan had opgesteld met de RVA om zijn uitkeringen terug te betalen. Toch besloot de rechter om hem een gevangenisstraf van 6 maanden op te leggen.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Lees meer op HON

Meest gelezen

Recent Comments