zondag, april 21, 2024
spot_imgspot_img

Hogeschool VIVES in Oostende biedt enige Bachelor Luchtvaart in Vlaanderen aan in Nederlands en Engels

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Vanaf september is het mogelijk om de bachelor luchtvaart aan de Hogeschool VIVES in Oostende te volgen in het Engels. De Vlaamse overheid heeft hiervoor groen licht gegeven vanwege het toenemende aantal buitenlandse studenten dat voor deze opleiding kiest.

Veerle De Mey, directeur biotechniek en Technology, verklaart: “In de luchtvaartsector is Engels de voertaal om vliegverkeer in goede banen te leiden. We noteren bij onze studenten ook steeds meer instroom vanuit andere landen.” Nieuwe studenten kunnen ervoor kiezen om hun opleiding volledig in het Nederlands of in het Engels te volgen.

Het aantal inschrijvingen voor deze opleiding is de afgelopen jaren gestegen. 10 jaar geleden waren er ongeveer 120 inschrijvingen per jaar, terwijl dat aantal nu boven de 150 ligt. Ivan Becuwe, het hoofd van de opleiding, legt uit dat studenten tijdens hun opleiding evolueren naar aspirant-lijnpiloot of specialiseren in luchtvaarttechnologie, waar ze kunnen kiezen voor bemande of onbemande luchtvaartsystemen. Dit stelt de studenten in staat om gericht in het werkveld terecht te komen.

De Hogeschool VIVES werkt samen met het Vlaams Luchtvaartopleidingscentrum (VLOC) en organiseert regelmatig netwerkmomenten met bedrijven. Daarnaast bieden ze verschillende op maat gemaakte opleidingen aan. Zo vormen ze samen met het VTI in Oostende, de sectorfederaties, Stad Oostende en de bedrijven een community waar onderwijs, onderzoek en bedrijfsleven elkaar vinden en versterken.

Bron: Focus-WTV

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -

Lees meer op HON

Meest gelezen

Recent Comments